Baskèt Valéncia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Baskèt Valéncia ya iku sawijining Klub baskèt Valencia, S.A.D.,[1] sing umum dikenal minangka Baskèt Valéncia, ya iku tim baskèt profésional sing asalé saka Valencia, Spanyol. Tim kasebut main ing Liga ACB lan EuroLeague, kanthi game ing saindhenging Fuente de San Luis. Klub iki disponsori déning miliarder Spanyol Juan Roig.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

1986-1997[besut | besut sumber]

Baskèt Valéncia utawa Valéncia Baskèt diadegaké ing 27 Sèptèmber 1986, sawisé Valencia CF mutusaké kanggo mèlu bagian kompetisi baskèt.[3]

Ing tanggal 4 Mèi 1988, nalika ing mangsa kapindho ing Divisi Primera B, sing ana ing urutan nomer loro ing liga basket Spanyol, tim iki menangaké promosi pisanan ing tingkat paling ndhuwur Spanyol ACB, tim tetep dumugi mangsa 1994-95. Ana ing taun 1995, Valéncia mlebu ing kompetisi Liga EBA tingkat 2 Spanyol, sawisé tekan ing liga playoff degradasi liga nglawan Somontano Huesca. Ing mangsa sabanjuré, sawisé dadi runner-up ing Liga EBA, ing mangsa sing ora promosi, Valencia BC nuku ACB ing Ambo Zaragoza kanggo gabung ing liga ndhuwur, sing tekan saiki isih ana.

[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Relación de SAD — Portal del Consejo Superior de Deportes" (ing basa Spanish). Consejo Superior de Deportes. Dijupuk 29 January 2018. 
  2. Olvídese de la Masía de Messi: bienvenidos a L'Alqueria de Juan Roig (ing basa Spanyol).
  3. "Valencia Basket cumple 30 años" (ing basa Spanyol). ACB.com. 27 September 2016. Dijupuk 29 January 2018.