Basel-Stadt

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Infobox Kanton

Basel-Stadt utawa Kanton Basel-Kota (Jerman: Swara Basel-Stadt, basa Prancis: Bâle-Ville, basa Italia: Basilea Città, basa Romansh: Basilea Citad) ya iku salah sijiné saka 26 kanton ing Swiss. Wewengkon kawujud kawiwian dèning kutha Basel lan kotamadya Bettingen serta Riehen.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kanton Basel-Kutha kacipta minangka kanton Basel kaperang dumadi loro ing taun 1833. Asil ya iku: Basel-Stadt [Basel (kutha)] lan Basel-Landschaft [Basel (negri)]. Kaperangan kang asebab ini katon Basel-Landschaft, alkasil konstitusi Basel-Kutha ora ngakoni minangka kanton Basel-Negeri.Kahanan mengkono nyiptakake konstitusi anyar ing taun (2003) kang disusun minangka ngaur kahanan kang kadadean.Kanton Basel-Kutha ngabung dèning Konfederasi Swiss ing taun 1501.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basel-Stadt&oldid=977011"