Basel-Stadt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox Kanton

Basel-Stadt utawa Kanton Basel-Kota (Jerman: Ngenani wuni iki Basel-Stadt , basa Prancis: Bâle-Ville, basa Italia: Basilea Città, basa Romansh: Basilea Citad) ya iku salah sijiné saka 26 kanton ing Swiss. Wewengkon kawujud kawiwian déning kutha Basel lan kotamadya Bettingen sarta Riehen.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kanton Basel-Kutha kacipta minangka kanton Basel kapérang dumadi loro ing taun 1833. Asil ya iku: Basel-Stadt [Basel (kutha)] lan Basel-Landschaft [Basel (nagari)]. Kaperangan kang asebab ini katon Basel-Landschaft, alkasil konstitusi Basel-Kutha ora ngakoni minangka kanton Basel-Negeri.Kahanan mangkono nyipta konstitusi anyar ing taun (2003) kang disusun minangka ngaur kahanan kang kadadéan.Kanton Basel-Kutha ngabung déning Konfederasi Swiss ing taun 1501.

Pranala njaba[besut | besut sumber]