Basa-basa Papuah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa-basa Papuah (abang), Austronésia (kuning) lan Ostrali (klawu)

Basa-basa Papuah iku ngrujuk marang basa-basa sing dituturaké ing pulo-pulo saindhenging Asiah Kidul-Wétan lan Ostrali sing ora kalebu basa Austronésia utawa basa Ostrali. Dadi tembung iki sajatiné tembung négatif sing èksklusif sifaté lan dudu jeneng rumpun basa sajati. Sabagéyan gedhé basa-basa Papuah dituturaké ing Pulo Papuah sing binagi antara Indonésia lan Niu Géniah. Sawetara basa uga dituturaké ing Kapuloan Salomon, Maluku, Timor, Alor, Pantar lan uga ing Ostrali sawétaning Selat Torres.