Bartolomé Esteban Murillo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bartolomé Esteban Murillo
Autorretrato de Murillo.jpg
Lairakhir Desember 1617; dibaptis pada 1 Januari 1618
Sevilla, Spanyol
Pati3 April 1682 (usia 64)
Seville, Spayol
BangsaSpanyol
Kondhang ingMelukis, Menggambar
ObahanBaroque

Bartolomé Esteban Murillo ( Seville, dibaptis tanggal 1 Januari 1618 - 3 April 1682 ) [1] Dheweke dadi pelukis Spanyol ing Baroque lan ing Golden Age, misuwur amarga lukisan figuratif lan religius.

Lair saka Virgin, 1660, Paris, Museum Louvre .
San Juan de Dios (rinci), 1672, Seville, greja Rumah Sakit de la Caridad .
Konsep Immaculate of El Escorial, udakara taun 1660-1665, minyak ing kanvas, 206 x 144 cm, Madrid, Museo del Prado .

Gambar[besut | besut sumber]

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. Pérez Sánchez, Pintura barroca en España, p. 349.