Banaspati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Banaspati ya iku sebutan kanggo dhemit kang awujud kaya geni lan elemen utamane ya iku geni. Bisa awujud geni kang wujud kaya bal, utawa isa ugo geni kang awujud angin kang muter. Dhemit iki biasane mabur cendhek saka panggonan siji menyang liyané kangawujud kaya werni geni. Kabaripun, dhemit iki seneng ngobong manungsa yen dideleng déning Banaspati. Asring ditemokaké ing pulo jawa, Indonesia.

Jinis-Jinis Saka Banaspati[besut | besut sumber]

Banaspati dipérang dadi pirang-pirang jinis dhedhasar carané padha golèk memangsan. Jinis ing ngisor iki antara liya :

  • Banaspati geni

Banaspati geni iku banaspati kang ngandhut udhara. Banjur, udhara ya iku sumber saka sawijining kekuatan utama. Yen wong ketemu karo banaspati geni lan wedi, yen wong mau wedi marang banaspati maka kekuatane sansaya gedhi kanthi cara jipuk energi udhara ing antawise wong wong kang wedi mau kanggo nggawe dhèwèké dadi geni kang sansaya mobat mabit.

  • Banaspati lempung

Banaspati iki seneng delik ing alas. Kacarioasake seneng memangsan ing korban karo carané kanggo nyedhot getih nganti entek. Korban kang diangkah ya iku wong-wong kang awake ora midak karo lemah. Banjur, cara aman supaya ora dipangan déning banaspati tanah ya iku ngadeg ing lemah tanpa nggunakaké piranti kanggé sikil.

Ing Budaya Populer[besut | besut sumber]

Serial HBO Asia terbaru, Halfworlds, nuduhake tokoh saka Banaspati minangka salah siji saka monster. Banaspati diputer déning Cornelio Panas minangka Bandi, Alex Abbad minangka Gorga, lan Verdi Solaiman minangka Hasan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]