Bambang Sadono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

H. Bambang Sadono, S.H., M.H. (lair ing Blora, 30 Januari 1957; umur 63 taun[1]) ya iku mantan politisi Parté Golongan Karya kang dadi Ketua Kelompok DPD ing MPR periode 2014 - 2019[2]. Bareng karo Anggoro Suprapto, Handry TM, lan Timur Sinar Suprabana, dhèwèké ngadegaké Kulawarga Penulis Semarang sing akèh nglairaké sastrawan anyar.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Sekolah[besut | besut sumber]

  • SD Sukorejo, Tunjungan, Blora, Lulus Taun 1968.
  • SMP Negeri I, Blora, Lulus Taun 1971.
  • SMA Negeri I, Blora, Jurusan Paspal, Lulus Taun 1974.
  • Fakultas Hukum Undip, Semarang, Lulus Taun 1983.
  • Pasca Sarjana, Program S-2 Ilmu Hukum, UI, Jakarta, Lulus Taun 1991.
  • Program Dhoktor, Fakultas Hukum Undip, Semarang, Masuk Taun 1996

Kursus[besut | besut sumber]

  • Pendidikan Pers Kampus Undip, Selama 3 (tiga) Bulan Mendapat Piagam, Tahun 1980.
  • Lokakarya Peranan Media Massa Dalam Menunjang Program Kependudukan dan Keluarga Berencana, di Cisarua, Jawa Barat, Tahun 1981.
  • Workshop On Population And Development Reporting, Diselenggarakan PWI Pusat Bekerjasama Dengan Press Foundation Of Asia, Tahun 1983.
  • Training Jurnalistik, PWI-NSK, Jepang, Tahun 1986.
  • Kursus Reguler Angkatan XXVIII Lemhannas, Tahun 1995.

Cathetan Prestasi[besut | besut sumber]

  • Juara I Menulis Sajarah BKR Laut Tingkat Nasional, Taun 1977.
  • Juara I Menulis Esai Tentang Islam ing Undip, Semarang, Taun 1978.
  • Juara Harapan Menulis Tentang Koperasi kang dianakake déning Dekopin Wewengkon Jateng, Taun 1983.
  • Juara Harapan Penulisan "Profesi Wartawan di Mata Saya" kang dianakake déning LP3Y Yogyakarta, Taun 1984.
  • Juara I Penulisan HUT Golkar Jawa Tengah, Taun 1986.
  • Tajuk Rencana Tentang Pilkades ing Suara Merdeka, menang bebungah saka Kalam Kencana saka Departemen Penerangan, Taun 1990.
  • Juara I Penulisan Esai Kodam IV Diponegoro, Taun 1990.

Karir[besut | besut sumber]

  • Taun 1975-1978, Karyawan DPU Seksi Tegal.
  • Taun 1976-1977, Koresponden Mingguan Berbasa Jawa "Kumandang” ing Jakarta.
  • Taun 1978-1998, dadi Wartawan Suara Merdeka Semarang.
  • Taun 1978-1980, dadi Guru SMP, Ngemplak Simongan lan Salaman Mloyo, Semarang.
  • Taun 1980, dadi Redaktur Sastra Budaya Minggu Ini.
  • Tahun 1981, Redaktur Pelaksana, Kemudian Wakil Pimpinan Redaksi Koran Kampus Undip "Manunggal".
  • Taun 1983, dadi Asisten Dosen Ilmu Nagara Fakultas Hukum ing Unika Soegijapranata, Semarang.
  • Taun 1984, dadi Dosen Ilmu Sosial Dasar ing Fakultas Ékonomi, Unika Soegijapranata, Semarang.
  • Taun 1985-1986, dadi Dosen Kapita Selekta ing Fakultas Ékonomi, Unissula.
  • Taun 1988 Dosen ing Sekolah Tinggi Ilmu Komunikasi "Dipanagara" Semarang.
  • Taun 1988-1989, Desk Nasional / Internasional Harian Suara Merdeka.
  • Taun 1989, Pimpinan Redaksi Majalah Beringin.
  • Taun 1989-1998, Wakil Pimpinan Redaksi Harian Suara Merdeka, Semarang.
  • Taun 1990-1999, Pemimpin Perusahaan Lintang Agency.
  • Taun 1998-1999, Pemimpin Umum Redaksi Mimbar Dhémokrasi.
  • Taun 1998-1999, Pemimpin Umum Redaksi Koran Semarang.
  • Taun 1999, Pemimpin Redaksi Harian Suara Karya.
  • Taun 2003-saiki, Pemimpin Perusahaan Majalah Legislatif.
  • Taun 2005, Wakil Pemimpin Perusahaan Harian Suara Karya.

Kegiatan ing Masarakat[besut | besut sumber]

  • Persatuan Wartawan Indonésia, Anggota Muda, Taun 1980.
  • Ikatan Penulis Kependudukan Keluarga Berencana (IPKB) Jateng, Wakil Ketua-Tahun 1982, Ketua-Tahun 1986.
  • Koperasi "Kulawarga Penulis Semarang", Ketua Tahun 1982.
  • Komite Nasional Pemuda Indonésia (KNPI) Jateng, Biro Informasi Tahun 1982.
  • Redaksi Pelaksana Koran Kampus Undip "Manunggal", Taun 1981-1982.
  • Wakil Pimpinan Redaksi Pelaksana Koran Kampus Undip "Manunggal", Taun 1983.
  • Redaksi Majalah Fakultas Hukum Undip "Gema Keadilan", Taun 1980-1983.
  • Anggota Badan Perwakilan Mahasiswa (BKM) Fakultas Hukum Undip, Tahun 1982-1983.
  • Wakil Pimpinan Koran Kampus Undip, "Manunggal", Tahun 1985.
  • Ketua Yayasan Kulawarga Penulis Semarang, Taun 1985.
  • Ketua Biro Penerangan Penerbitan dan Media Massa, DPD Golkar Jateng Periode I (1988-1993) lan Periode II (1993-1998).
  • Ketua DKJT (Dewan Kesenian Jawa Tengah), Taun 1994.
  • Sekjen Ikatan Alumni Undip, Taun 1992-2001.
  • Ketua Persatuan Wartawan Indonésia (PWI) Cabang Jawa Tengah, Taun 1992-1998.
  • Komisi I Anggota DPR RI Periode (1994-1999).
  • Komisi II Anggota DPR RI Periode (1999-2001).
  • Komisi III Anggota DPR RI Periode (2004-2009).
  • Sekjen Pengurus Pusat Wartawan Indonésia (PWI), Taun 1998-2003.
  • Ketua Babagan Pembelaan Wartawan PWI Pusat (2003-2005).
  • Ketua Parté Golkar Jawa Tengah (2004-2009).
  • Ketua Umum Ikatan Penulis Keluarga Berencana (IPKB) Pusat Periode (2007-2012).
  • Ketua Umum DKJT (Dewan Kesenian Jawa Tengah) Periode 2008–2013.

Rujukan[besut | besut sumber]