Menyang kontèn

Bakso sapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bakso sapi
Pre-cooked beef balls
Cina 牛丸
Hanyu Pinyinniúwán
Kanton Yalengàuyún
Werdi literalbeef ball

Bola daging sapi minangka salah sawijining panganan sing umume dimasak ing masarakat Tionghoa Kanton lan jaban rangkah sing asale saka wong Teochew . Kaya jenenge, bal digawe saka daging sapi sing wis diolah kanthi alus, daging liyane kayata daging babi bisa uga bahan saka bal daging sapi. [1] Dheweke gampang dibedakake karo bal iwak amarga warnane luwih peteng. Ciri khas liyane yaiku potongan tendon cilik ing saben bal sing bakal larut kanthi masak sing suwe.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Muslim workers in Hong Kong angry over 'tainted' meat". www.ucanews.com. Dibukak ing 13 May 2013.