Badan Kaamanan Rakyat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Badan Keamanan Rakyat)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Badan Kaamanan Rakyat (dicekak BKR) iku angkatan bersenjata pisanan kang diwangun sawisé Indonésia mardika. Pambentukan BKR liwat sidang PPKI tanggal 22 Agustus 1945 lan diumumaké déning Présidhèn Soekarno tanggal 23 Agustus 1945.

Anggota BKR wektu iku para nom-noman Indonésia kang sadurungé wis olèh pendhidhikan militèr minangka bala Heiho, Pembela Tanah Air (PETA), KNIL lan liya iyané. Liwat Dhekrit Présidhèn tanggal 5 Oktober 1945, BKR diowahi dadi Tentara Kaamanan Rakyat (TKR). Sabanjuré, jeneng angkatan bersenjata Indonésia iki ngalami sawetara owah-owahan nganti dadi Tentara Nasional Indonésia.

Uga delengen[besut | besut sumber]