Babul Mandib

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sesawangan Bab-el-Mandeb.

Bab-el-Mandeb, sebutan liya Bab el Mandab, Bab al Mandab, utawa Bab al Mandeb tegesé "Gerbang Luh" utawa sajeroning Arab (باب المندب), iku selat sing misahaké bawana Asia (Yaman ing ujung Arab) karo bawana Afrika (Djibouti, sisih lor Somalia), lan ngubungaké Segara Abang karo Samudra Hindia (Lempongan Aden).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 12°35′N 43°20′E / 12.583°N 43.333°E / 12.583; 43.333