Babul Mandib

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pemandangan Bab-el-Mandeb.

Bab-el-Mandeb, sebutan liya Bab el Mandab, Bab al Mandab, utawa Bab al Mandeb maknané "Gerbang Luh" utawa jroning Arab (باب المندب), iku selat sing misahaké bawana Asia (Yaman ing ujung Arab) karo bawana Afrika (Djibouti, sisih lor Somalia), lan ngubungaké Segara Abang karo Samudra Hindia (Lempongan Aden).

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Koordinat: 12°35′N, 43°20′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Babul_Mandib&oldid=1055365"