Babul Mandib

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pemandangan Bab-el-Mandeb.

Bab-el-Mandeb, sebutan liya Bab el Mandab, Bab al Mandab, utawa Bab al Mandeb maknané "Gerbang Luh" utawa jroning Arab (باب المندب), iku selat sing misahaké bawana Asia (Yaman ing ujung Arab) karo bawana Afrika (Djibouti, sisih lor Somalia), lan ngubungaké Segara Abang karo Samudra Hindia (Lempongan Aden).

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 12°35′N, 43°20′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Babul_Mandib&oldid=1055365"