Babad Surapati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Babad Surapati iku babad sing nyaritakaké Untung Surapati. Surapati iku paraga ing sajarah Jawa sing diangkat dadi pahlawan nasional Indonésia. Carita diwiwiti nalika Surapati nyuwita ing kraton Kartasura.[1] Dhèwèké bisa nggayuh ing tataning praja nalika bisa numpes kraman (brontak) ing Banyumas. Nanging, lakon Surapati banjur dimusuhi déning kraton Kartasura amarga madeg kraman lan kedlarung-dlarung nalika ana kraman Trunajaya.

Delengan uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

<references>

  1. Katalog Naskah-naskah Perpustakaan Pura Pakualaman, Perpustakaan Pura Pakualaman,Hario Seno, Yayasan Obor Indonésia