BWF Super Series

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

BWF Super Series punika format ènggal kejuaraan bulu tangkis ingkang dipuntèpangakn Federasi Bulu Tangkis Dunia ing tanggal 14 Dhésèmber, 2006. nanging makaten, BWF Super Series ènggal wiwit dipertandingkan ing taun 2007.

Fasilitas[besut | besut sumber]

Bebungah Yatra[besut | besut sumber]

kedah maringi total bebungah yatra sebesar USD 200,000.[1] Super Series badhé nawaraken bebungah yatra terlepas punika juru main mau ing ubengan wiwit sampun tersingkir, sanèsipun mila punika boten lolos saking babak kualifikasi. inggih punika konsèp énggal ing turnamen bulu tangkis lan sampun kalampahaken ing wanci Super Series kapisan ingkang dipunselenggarakaken ing Malaysia.[2]

Secara mliginipun, bebungah yatra punika dipundistribusiaken nglampahi rumus makaten:[3]

Babak Tunggal putra Tunggal putri Ganda putra Ganda putri Ganda campuran
Pemenang 8% 6.9% 7.2% 6.1% 5.8%
Runner-up 3.2% 2.76% 2.88% 2.44% 2.2%
Semi-final 1.28% 1.1% 1.15% 0.975% 0.875%
Perempat-final 0.5% 0.44% 0.5% 0.5 0.5
16 besar 0.3% 0.25% 0.4% 0.4% 0.35%
32 besar 0.15% 0.3% 0.3% 0.3% 0.25%

Ing turnamen 2008, pemenang tunggal putri pikoleh aji yatra bebungah ingkang sami kados ta pemenang tunggal putra.[4] kados ta ingkang sampun kassebut ing inggil sadaya pemenang tunggal, putra utawi putri-badhé angsal porsi pérangan bebungah sebesar 7.5 persèn, ing pundhi sadaya pemenang ganda-baik putra, putri utawi campuran-pikoleh porsi pérangan bebungah sebesar 6.9 persèn saking total bebungah.[5] Sejak turnamen 2011, sadaya pemenang ing sadaya kategori pikoleh panggènan bebungah ingkang sami sebesar minimal USD$90,000, ing wanci nepangaken format seri tetandhingan Premier.[6]

Poin Ranking Dunia[besut | besut sumber]

KAliyan dipunresmiaken format Super Series, BWF gantos format ranking donya ing taun 2007. Poin ranking donya badhé pikoleh juru main ingkang saé namung bertahan ngantos babak kualifikasi utawi ingkang kasil dados juara. BWF ugi nepangaken ranking super series kanggé nemtokaken para juru main ingkang berhak ndhèrèk Super Series Final.

1
9,200
2
7,800
3–4
6,420
5–8
5,040
9–16
3,600
17–32
2,220
33–64
880
65–128
430
129–256
170
257–512
80
513–1024
40

Pemisahan kewarganagaraan[besut | besut sumber]

Wiwit taun 2007, juru main saking nagara ingkang sami boten dipunpisahaken ing babak utama saking turnamen. sadaya sanèsipun kalih unggulan teratas boten dibagi dados kalih seri amargi mereka sadèrèngipun.[7] Pemain tebaik Cina Lin Dan sampun mengkritik owahan peraturan.[8] 2010 dan seterusnya melihat aturan diowah kaliayn pemisahan kebangsaan ing babak kapisan.[9]

Kualifikasi[besut | besut sumber]

Namung 32 juru main utawi pasangan ingkang badhé dimainkan ing babak utama kaliyan minimal 64 juru main utawi pasangan ing turnamen pungkasan.ing antawisipun 32 juru main utawi pasangan, namung 8 juru main utawi pasangan ingkang dipununggulaken ing saben kategori. Saben kategori badhé gadhah 28 juru main utawi pasangan ingkang dipuntemtuaken otomatis dhedhasar peringkat donya ingkang énggal. sawetara 4 panggènan sanès badhé dipunputusaken ing babak kualifikasi kaliyan 64 juru main utawi pasangan ingkang berpartisipasi.[10]

Saben turnamen Super Series badhé dipunselenggarakkean ing enem dinten, kaliyan babak utama ing gangsal dinten. nanging, babak kualifikasi juru main utawi pasangan kedah bermain sekawan ubengan sadèrèngipun ngelajengaken ing babak utama.

Wiwit September 2008, saben turnamen namung saged 16 juru main utawi pasangan kanggé main ing babak kualifikasi, boten 32 juru main utawi pasangan ing babak punika kanggé nghindari ketegangan ageng ing babak salajengipun.[11]

Wasit[besut | besut sumber]

ing turnamen ing taun 2008, saben-saben turnamen Super Series kedah gadhah wolung wasit bersertifikat lan terakreditasi internasional, dados gantos peraturan taun 2007 ing pundhi saben turnamen saged ngadiraken wasit lokal,[12] ingkang saged kecaman saking pinten-pinten juru main ngantos turnamen ing taun 2007.[13]

Turnamen[besut | besut sumber]

Nagara wis memiliki turnamen Super Series
     Premier Series      Super Series

saben taun, Federasi Bulutangkis Dunia ngatur kalih welas turnamen ing sadaya Éropah lan Asia, kaliayan Cina kanthi tradhisional nyepeng kalih turnamen saben mangsa, nagara tunggal ingkang dipunangsalaken kanggé nglampahi ingkang sampun dipunijinaken déning BWF.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "New Super Series to raise prize money & profile". Badders.com. 
  2. "First round losers to take home RM1,050". The Star. 2007-01-13. 
  3. "BWF Super Series-Proposed Distribution of Prize Money". Diarsip saka asliné|archive-url= butuh |url= (pitulung) ing 2008-10-10. 
  4. Paul, Rajes (2007-12-18). "Female badminton winners to get same purse as the men". The Star. 
  5. "Gender Equality-BWF walks the talk". Badminton World Federation. 
  6. "BWF: Premier Super Series mandatory for top shuttlers". The Star. 2010-09-15. Dijupuk 2011-02-14. 
  7. "No more nationality separation". News Straits Times. 18-12-2006. Dijupuk 14-02-2011.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  8. "Cina’s Lin Dan hits out at BWF over rule changes". The Star. 2007-01-16. 
  9. "Regulations for Super Series". Badminton World Federation. 
  10. Paul, Rajes (2006-12-18). "Badminton: BWF spice things up". The Star. 
  11. "Changes to Qualifying Rounds". Badminton World Federation. 
  12. "BWF push for international umpires at Super Series events". Badminton World Federation. 
  13. Boopathy, K.M. (2007-12-04). "Neutral umpires for fairplay". News Straits Times. Dijupuk 2011-02-14. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:BWF Super Series Cithakan:Mangsa BWF Cithakan:Bulu tangkis internasional