BECK: Mongolian Chop Squad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
BECK
230px
Cover of BECK volume 1 as published by Kodansha
GenreMusic, Comedy-drama, Slice of Life, Romance
Manga
Written byHarold Sakuishi
Published byKodansha
English publisher
DemographicShōnen
MagazineMonthly Shōnen Magazine
Original run1999April 5, 2008
Volumes34 (List of volumes)
Anime television series
BECK: Mongolian Chop Squad
Directed byOsamu Kobayashi
StudioMadhouse
Licensed by
Original networkTV Tokyo
English networkCithakan:English anime network
Original run October 6, 2004 March 30, 2005
Episodes26 (List of episodes)
Game
BECK: The Game
DeveloperSun-Tec
PublisherMarvelous Interactive
GenreAdventure, Music
PlatformPlayStation 2
ReleasedMarch 31, 2005
Anime
Directed byYukihiko Tsutsumi
Written byTetsuya Oishi
ReleasedSeptember 4, 2010
BECK
GenreMusik, Roman, Kehidupan
Manga
Written byHarold Sakuishi
Published byJepang Kodansha
DemographicShōnen
MagazineMonthly Shōnen Magazine
Original run17 Fèbruari 200017 Mèi 2008
Volumes34
Portal Anime dan Manga
Gambar:Beck cast.jpg
The main cast of the live-action filem.

BECK inggih punika sesirah sebuah manga ingkang kasèrat déning Harold Sakuishi ingkang dipunterbiatkèn déning Kodansha ing Jepang. Ing Indonesia, manga punika dipunterbitaknè déning Elex Media Komputindo lan dipunlebètakè ing kategori komik remaja Shonen Magz.[1] Manga punika dipunadaptasiaken ing sebuah filem ingkang dipunperanaken déning aktor, lan badhé dipunrilis ing taun 2010. Aktor Jepang Hiro Mizushima lan Takeru Sato badhé berperan dados tokoh Ryusuke lan Koyuki ing filem punika.[2]

Alur[besut | besut sumber]

Manga punika nyariosaken babagan sekelompok remaja Jepang ingkang menapaki karier ing babagan musik rock. Pemuda namanipun Tanaka Yukio (14 taun) utawi langkung dipuntepang déning kancanipun kaliyan sebatan Koyuki ngeraos bosen kaliyan kauripanipun kaliyan sangat datar, ngantos pungkasanipun kauripan ingkang membosankan hilang ketika piyambakipun nolong seekor anjing ingkang namanipun Beck saking tiga nom-noman ingkang nembé mabuk keturunan Kulit Putih. Ing wanci punika kapanggih Ryusuke (ingkang wanci punika nembé yuswa 16 taun) pemilik saking segawon ingkang Koyuki tolong. Ryusuke sampun lami manggèn ing Amérika lan sangat berbakat ing salebeting musik nliginipun musik rock. Ryusuke lah ingkang nepangaken Koyuki donya musik, piyambakipun ugi ngaruhi Koyuki kanggé sinau metik gitar ngantos mahir. nanging bos panggènan Koyuki-lah ingkang ngajaraken trik-trik gitar ngantos koyuki mahir mainaken gitar.

Tokoh[besut | besut sumber]

Yukio "Koyuki" Tanaka[besut | besut sumber]

Yukio Tanaka inggih punika karakter utama ing cariyos punika, piyambakipun inggih punika vokalis lan gitaris kalih ingi BECK, naté dipunajak nyanyi déning vokalis Dying Breed, Mat Reed lan suantenipun saged dipunengge kanggé swanten cendhèk (bas). Gitaripun piyambak kawiwitan inggih punika Gretch ingkang dipunampilaken déning Kenichi Saitou, pemilik pabrik kertas manggèn ing Koyuki bekerja; Fender Telecaster warni kuning, SG ingkang kapanggih ketika sedang merdamel ing jasa angkut pindahan; Fender Mustang 69 ingkang dipuntumas déning London jumbuh kaliyan nasihat Billy Riley.

Ryusuke "Ray" Minami[besut | besut sumber]

Tiyang pemalas, namung merupakan gitaris ingkang handal, piyambakipun nginspirasiaken Koyuki kanggé main kontrol , piyambakipun inggih punika pendiri BECK lan gitaris utama ing band. Ray dados gitaris pertama, kancanan kaliyan Eddie Lee, gitaris saking band internasional Dying Breed. Sebuah carita lan konflik mngelilingi lan gitar Gibson Les Paul gadahanipun, Prudence (Versi orisinalnya inggih punika Lucille) Meruapakan sosok yang susah ditebak sifatnya.

Keamanan carita lan kemiripan kaliyan manga Sanes[besut | besut sumber]

Beck saged dipunpersani bocah alit lan boten bahaya, ngantos manga sanès ingkang mbebayani, kados ta Beyblade mendet kemiripan cariosipun (Beyblade G-Revolution, sesi ing III), ing antawisipun amargi wonten karakter ingkang namanipun Ming-Ming, ingkang kadang-kadang bernyanyi ing pinten-pinten episode. Wonten ugi K-On!, inggih punika manga kados ta Beck, namung, Beck kanggé bocah lanang lan K-ON kanggé bocah wadon.

Cathetan suku[besut | besut sumber]