Börék

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Börek
Typical börek with a spinach filling
Typical börek with a spinach filling
Jeneng liyanéBurek
JinisSavoury pie
Tlatah utawa prajaBalkans, the South Caucasus, Central Asia, West Asia, parts of North Africa
Woworan pokokYufka or phyllo; cheese, meat, or vegetables
Buku masakan: Börek
Borék ing piring

Börék (pocapan basa Turki bœˈɾec: uga burek lan Varian) iku salah siji panganan saka kulawarga pastries digawé saka kulit adhonan kaya ta phyllo utawa yufka, saka Ottoman asal, lan uga ditemokaké ing masakan saka Balkan, ing Caucasus Kidul, ing Levant, lan bagéan saka Eropa Wétan lan Asia Kulon . Börék bisa disiapake ing tampah gedhe lan diiris dadi bagian sawise manggang, utawa minangka nyamikan. Sisih ndhuwur börék disiram kanthi wijen utawa nigella .

Jinis[besut | besut sumber]

Börék misuwur banget ing masakan tilas Kakaisaran Ottoman, utamane ing Afrika Lor lan ing saindenging Balkan . Masakan Slavic Kidul uga nampilake turunan börék. Börék uga bagean saka Mizrahi lan Sephardic tradhisi Yahudi. Wong-wong mau wis dienggo dening komunitas Yahudi Ottoman, lan wis digambaraké, bebarengan karo boyos de pan lan bulemas, minangka "telu pastri Yahudi sing misuwur Utsmaniyah".[1]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Marks, Gil (17 November 2010). "Encyclopedia of Jewish Food". Wiley.