Bánh patê sô

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bánh patê sô
Pate Chaud.jpg
JinisPastry
Panggonan asalHanoi, Vietnam
Woworan pokokMeat (pork, chicken, or beef)
Buku masakan: Bánh patê sô  Médhia: Bánh patê sô

Bánh patê sô ( Vietnamese: [ɓǎjŋ̟ paː te ʂo], "pai kue panas"), uga dikenal minangka pâté chaud ( pocaping cara Prancis: [pate ʃo] ), punika Vietnam gurih puff pastry . [1] Kue kue digawe saka eksterior sing dilapis lan flaky kanthi isi daging. Biasane, ngisi kalebu daging babi sing diiseni nanging daging pitik lan daging sapi saiki wis biasa digunakake. Kue-kue iki inspirasi saka Prancis nanging saiki wis umum ditemokake ing toko roti ing Vietnam lan diaspora, kayata pathi Haiti .

Jeneng Prancis maskulin " pâté " kanthi kombinasi "chaud" (panas) minangka jeneng "pie panas" ing kolonial Prancis Vietnam . Minangka panggunaan sing padha karo ing Prancis nalika semana; Contone, Urbain Dubois (1818-1901), ing kelas La Masakan ing taun 1868, nggambarake Pâté-chaud à la Marinière minangka pie daging sing dicetak. [2] Nanging, tembung-tembung iki saiki wis lungse ing basa Prancis modhèrn ing pie sing ditunjuk minangka tur, lan pâté tegese "campuran daging sing dicincang kanthi alus". [3] Nanging, terjemahan sing luwih cocog kanggo Vietnam bánh patê sô yaiku "pâté en croûte", utawa "campuran daging ing kerak".

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kelly Jaggers The Everything Pie Cookbook 2011 - Page 195 "Bánh Patê Sô (Hot Meat Pie)"
  2. Urbain Dubois, La Cuisine classique Dentu - 1868 Page 212 "Pâté-chaud à la Marinière. (Dessin n° 54.) Foncez un moule à pâté-chaud, cuisez la croûte, en procédant comme il est dit pour le pâté-chaud à la financière; tenez cette croûte au chaud."
  3. Larousse, Éditions. "Définitions : pâté - Dictionnaire de français Larousse". www.larousse.fr (ing basa Prancis). Dibukak ing 2019-07-19.