Bánh canh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Banh canh
Banh-Canh-Noodle-Soup.jpg
Bánh canh with pork, fish balls, prawn cakes and fried tofu
JinisSoup
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Woworan pokokTapioca flour, optionally rice flour
Buku masakan: Banh canh  Médhia: Banh canh

Bánh canh (banh digunakake minangka tembung umum kanggo cookie, jajanan, mi roti ing kasus iki banh canh minangka jinis "sup mi mi") yaiku mi Vietnam kenthel sing bisa digawe saka tepung tapioka utawa campuran beras lan tapioka glepung [1] [2] "Kue" nuduhake seprei adonan sing durung mateng saka irisane mi. Tembung Vietnam bhanh nuduhake barang kayata mie utawa kue sing digawe saka glepung, lan canh tegese "sup."

  • Bánh canh cua - sup yuyu sing kenthel, asring ditambah karo endhog puyuh.
  • Bánh canh bột lọc - versi mi sing luwih transparan lan kenyal.
  • Bánh canh chả cá - sajian kasebut kalebu jajan iwak lan misuwur ing South Central, Vietnam.
  • Bánh canh giò heo tôm thịt - kalebu ros-rosan daging babi lan urang . [3]
  • Bánh canh Trảng Bàng - bánh canh sing digawe ing kutha Tr Bng Bàng ing sisih kidul Vietnam, disuguhake daging babi rebus, mi tapioka, lan ramuan lokal.
  • Bánh canh tôm - duduh kaldu sing dibentuk nganggo udang uga dicampur karo santen.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Alice Pung Her Father's Daughter 2011 Page 194 "Her mother would cook Vietnamese food because that was what she was taught in Saigon: Bánh hói, Bánh canh, fish soup and rice-paper rolls with hot Thai basil and mint."
  2. Sami Scripter, Sheng Yang – Cooking from the Heart: The Hmong Kitchen in America 2009 Page 100 "The Hmong name for them is khaub piaj; the Vietnamese name is bánh canh. These delightfully chewy noodles thicken the soup a little and they soak up a lot of liquid when cooked, so make plenty of broth."
  3. The Little Saigon Cookbook: Vietnamese Cuisine and Culture in Southern California's Little Saigon "Bánh canh giò"