Ayak-ayakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ayak-ayakan manawi wonten ngèlmu karawitan inggih punika gendhing ingkang wujudipun setengah beraturan kanthi titenan jumlah gong-gonganipun boten temtu, saha dawaning gong-gongan boten tumata, nanging sistem ungelipun ricikan kethuk, kenong, saha kempul tetep saha tumata, inggih kethuk wonten ing sabetan itungan kapisan saha kaping tiga saben gatra, kenong wonten sabetan kaping kalih saha sekawan wonten ing saben gatra, kempul wonten sabetan.