Ketawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ketawang ya iku salah siji urutan gendhing jawa. Ing gendhing ketawang, gong dithuthuk sawisé 16 thuthukan saron lan 2 thuthukan kenong. Amarga ketawang kalebu gendhing alon, lumrahé kanggo jogèd alusan, upamané Jogèd Bedhaya Ketawang.

Kolotomi ketawang ya iku:

       pTpW pTpN pTpP pTpG

T = kethuk, p = kempyang, P = kempul, N = kenong, Gong = gong ageng.