Awaludin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Awaludin
Gambar:Awaludinaktor.jpg
Pakaryanaktor

Awaludin (lair ning Padang, 11 November 1916 – séda 24 Fèbruari 1980 nalika umur 63 taun) ya iku salah sawijiné aktor karo sutradara Indonesia.[1] Miwitiaktif ana ing teater taun 1936. 2 taun sawisé iku, banju sukses dadi ketua sandiwara. Sawisé kemerdekaan (1946) dhèwèké mimpin Pantjawarna, rombongan sandiwara kagungane Djamaludin Malik (1917-1970) banjur bangun perusahaan PERSARI.Bareng bojone sing uga dadi aktris, Ruminah, sakabehe duwé kontrak ning PERSARI tekan bubar taun 1958. 2 taun kapungkur, dhèwèké dadi aktor bareng Marlia Hardi lan Didu ing Kulawarga Marlia Hardi, sing tayang ana ing TVRI. Dhèwèké tau dadi aktor utama ana ing filem "Kekasih Ajah", "Akibat", "Kalung Mutiara", "Lagak International", karo "Taman Harapan". Dhèwèké seangkatan karo Rd Mochtar, Fifi Young, A. Hamid Arief, dan Darussalam. Ana ing taun 1955 Awaludin nyabet Piala FFI {dadi aktor pendukung} ning filem "Lewat Djam Malam" [2].

Filmografi[besut | besut sumber]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

1950an[besut | besut sumber]

1960an[besut | besut sumber]

1970an[besut | besut sumber]

Sutradara[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Awaludin(diundhuh tanggal 25 September 2012)
  2. Lewat Djam Malam (diunduh tanggal 25 September 2012)