Autisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
anak autis

Autisme utawa lelarat autis ya iku sawijining gangguan perkembangan bocah kang kompleks.[1] Tandha - tandhane wis katon nalika bocah durung ngancik 3 taun.[1] Sebab autis ya iku gangguan neurobiologis sing bisa ganggu fungsi otak saengga bocah mau ora bisa komunikasi kanthi lancar karo wong liya.[1] Autisma/Autisme dumadi saka tembung auto kang duwèni teges dhéwé. Istilah Autisme lagi kondhang wiwit taun 1943 déning Leo Kanner, senajan lelara iki wis ditemokaké wiwit biyen (Handojo,2003).[2] Penyakit autis iki ndadekake bocah mau kerep nutup dhiri, saéngga ora duwé ketrampilan uga kapinteran kang kuduné disamektakaké minangka anggota masyarakat.[2] Miturut Abdi Susanto, Saya cepet anggoné didiagnosa lan antuk terapi kang trep, mbokmenawa saya cepet uga bocah mau bisa tuwuh normal.[3]

catatan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Autis.info (diakses tanggal 22 maret 2011)
  2. ^ a b INDONESIA INDONESIA.COM (diakses tanggal 22 maret 2011)
  3. ^ kompas.com (diakses tanggal 22 Maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Autisme&oldid=998124"