Aura Kasih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aura Kasih
Aura Kasih
Latar wuri
Jeneng lair Sanny Aura Syahrani
Jeneng liya Aura
Lair (1988-02-23) Fèbruari 23, 1988 (umur 31)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop
Pakaryan Penyanyi
Taun aktif 2008 - sekarang
Parusahan rekaman Universal Music Indonésia

Sanny Aura Syahrani (lair ing Bandung, 23 Fèbruari 1988; umur 31 taun) ning masarakat kondhang karo jeneng Aura Kasih dhèwèké iku penyanyi saka Indonésia.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Penyanyi anyaran ning Indonésia iki ngerilis albumé kang kaping pisanan dijuduli "Malaékat Penggoda" kang dirilis ning taun 2008.[1] Dhèwèké iku finalis Miss Indonésia 2007 wakil saka provinsi Lampung iki ngunggulaké tembangan kang judhulé Mari Bercinta ning albumé kang kaping pisan.[1] Tembangan iku kondhang karo single dance-hall.[1]

Ora namung tembangan kang judhulé Mari Bercinta ana tembangan liyané ning album iku ya iku tembangan kang judhulé Harta Cinta, Tergila Padamu, Memori, Long Distance, Demi Cinta, Mata Keranjang, Di antara Kita, Ke Pucuk Asmara, lan tembangan kang judhulé Cinta Mati.[1]

Aura tau dikabaraké lagi cedhak karo vokalis Samsons, Bams Samsons, uga karo Pasha Ungu lan Ariel Peterpan.[1] Meski iku mau dibantah déning kenya ayu kang tau mbintangi filem kang judhulé "Asmara Dua Diana" kang dirilis ning sasi Dhésèmber 2008.[1]

Ning debut filemé kang kapiing pisanan, Aura ora namung akting dhèwèké uga nyanyikaké soundtrack-é kang uga dadi album kaping loroné "Pucuk Asmara".[1] Album kang dirilis nin taun 2009 iki njagokaké tembangan Asmara lan Jangan Bilang Siapa-Siapa (duet bebarengan Aliya Sachi).[1]

Saka layar lebar saiki Aura nyoba kanggo nyoba donya sinétron.[1] Dhèwèké tau mainaké peran ning "Aura", ning filem mau dhèwèké kudu adu akting karo Fachri Albar lan Bertrand Antolin.[1]

Ning awal taun 2010, dadi awal kang ora patiya nyenengaké kanggp dhèwèké.[1] Amarga dhèwèké mangkir saka jadwal manggung ning Makassar nalika tangal 15 Januari, akiré pihak event organizer, Debindo Makassar bakal nuntut dhèwèké karo dhuwit kang lumayan gedhé ya iku Rp2,26 miliar.[1] Miturut pihak menejemen, nalika iku Aura wis meh mangkat maring Makassar, nanging amarga ana masalah karo pacaré, Kiki Haryanto, Aura Kasih ora sida mangkat.[1] Nganti saiki manajemené uga ora ngerti Aura Kasih ana ning ngendi.[1]

Ning awal taun 2011, dhèwèké kena masalah manèh babagan mangkir panggung manèh.[2] Dhèwèké nyoba kanggo ngerampungaké masalahé karo manajemen kang makarya sana karo dhèwèké.[2] Dhèwèké diberitakaké didenda 5 milyar amarga masalah mangkir panggung iku.[2] Nanging dhèwèké ora mbeneraké, dhèwèké uga ora kabur pirang wulan amarga dhèwèké mangkir, dhèwèké namung lagi sibuk ngurusi albumé kang paling anyar.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetrongrafi[besut | besut sumber]

Iklan[besut | besut sumber]

  • Kozuii Slimming Suit (2008-2011)
  • Frestea Green My Body (2009)
  • GIV White (2009-2010)
  • Sandal Dakkari (2011)
  • LG (2011)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o biografi Aura Kasih dipununduh tangal 9 September 2011
  2. a b c d berita Aura Kasih dipununduh tangal 9 September 2011