Atmel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Atmel logo biru
Atmel Corporation (perusahaan Atmel)
Public
Kadagangaké minangka NASDAQ: ATML
Indhustri Semiconductors
Diyasa 1984
Kantor gedhé San Jose, California, USA
Wijil Microcontrollers
Flash memory
Touchscreen controllers
Touch sensors
Olèh-olèhan Green Arrow Up.svgUS$1.80B (FY 2011)[1]
Green Arrow Up.svgUS$449M (FY 2011)[1]
Green Arrow Up.svgUS$314.99M (FY 2011)[1]
Gunggung asèt IncreaseUS$1.65B (FY 2010)[2]
Gunggung ékuwitas IncreaseUS$1.05B (FY 2010)[2]
Cacah karyawan
5,100
Sana jaringan www.atmel.com

Atmel Corporation (perusahaan Atmel) iku manufaktur semikonduktor saka Amerika, ngadhek taun 1984. Atmel fokus ing Sistem Level Solusi kanggo nggarap flash Mikrkontroler. Produk punika kalebu mikrokontroler ( Intel 8051 derivatif. AT91SAM lan AT91CAP berbasis ARM lan produk saka Atmel, ya iku Atmel AVR lan Arsitèktur AVR32), piranti Gelombang Radio, EEPROM lan piranti flash memory (uga kalebu Data Flash memory sisan), lan aplikasi sing dhuwe angka memper. Atmel nyuplay piranti standar pabrikasi, ASICs, utawa ASSPs, sing penting melu pangarepane pelanggan. Nalika ana kabutuhan isa nawakake solusi sistem ing Chip. Atmel nulayani kabèh segmen aplikasi kalebu uga Konsumen, Komunikasi, Jaringan Komputer, Industri, Otomotif, Keséhatan, Dirgantara lan Militer. Atmel iku pemimpin saka industri sistem pengamanan, utawane kanggo pasar Smart Card.

Presiden lan CEO saka Atmel iku ya iku Steven Laub.

Fasilitas semikonduktor saka atmel ana 4, ya iku:

Sejarah[besut | besut sumber]

logo anyar atmel
ATMEL AT90S2333 microcontroller
atmega 32 DIP Mikrokontroler

Atmel Corporation ngadhek ing taun 1984 lan berbasis ing San Jose, CA.[3] Awale Atmel Corporation iku perusahaan fabless semikonduktor sing ngerancang EPROM lan PLD sing diproduksi karo Sanyo.[3]

Uga Ndelok[besut | besut sumber]

Kontroller karo Atmega

Cathethan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Atmel (ATML) annual SEC income statement filing via Wikinvest.
  2. ^ a b Atmel (ATML) annual SEC balance sheet filing via Wikinvest.
  3. ^ a b c The CPU Shack muséum. "Atmel Buys MHS, Again – The Twisted History of Atmel, Temic and MHS"
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Atmel&oldid=1074434"