Atifete Jahjaga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Atifete Jahjaga
ROF I
Atifete Jahjaga1.jpg
Potret rasmi, 2011
Presidhen Kosovo ka-3
Linggih
7 April 2011 – 7 April 2016
MahamantriHashim Thaçi
Isa Mustafa
Kang sadurungéBehgjet Pacolli
Jakup Krasniqi (Peltu)
Kang sawiséHashim Thaçi
Rerincèn dhiri
Lair (1975-04-20) 20 April 1975 (umur 47)
Đakovica, Republik Sosialis Serbi, Republik Federal Sosialis Yugoslavia
(saiki Gjakova, Kosovo)
Parté pulitikIndependen
SisihanAstrit Kuçi (o. 2022; bercerai 2018)[1]
AlmamaterUniversitas Pristina
Universitas Leicester
Universitas Virginia
Tandha tangan
Sana jaringanJahjaga Foundation

Atifete Jahjaga (Pangucapan Kosovo Albania: [atiˈfɛːtɛ jahˈjaːɡa]; lair 20 April 1975; umur 47 taun) yaiku pulitikus Kosovo-Albania sing ngejabat minangka Presidhen Kosovo katelu.[a] Ia menika Presidhen Republik Kosovo wadon kapisan, kandidat non-partisan kapisan lan kepala nagara wadon sing kapilih ing jabatan dhuwur.

Cathetan[besut | besut sumber]

a. ^ Kosovo iku sawijining subyèk sing dadi pasulayan wilayah antara Republik Serbia lan Republik Kosovo (sing ndhéklarasi kamardikané). Kosovo mroklamiraké kamardikan ing tanggal 17 Februari 2008 Serbia nganggep yèn Kosovo minangka wilayah tèritorialé. Proklamasi kamardikan diakoni déning 75 negara anggota PBB.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Prive zbulon: Atifete Jahjaga drejt divorcit, mësojini detajet!" [Prive reveals: Atifete Jahjaga towards divorce, learn the details!] . Prive Klan Kosova. 3 February 2018.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Jakup Krasniqi
Peltu
Présidhèn Kosovo
2011–2016
Kang sawisé
Hashim Thaçi