Behgjet Pacolli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Behgjet Pacolli
Behgjet Pacolli

Isih Mangarsani
Miwiti Mangarsani 
22 Februari 2011
Perdhana Mentri Hashim Thaçi
Pangageng sadurungé Jakup Krasniqi (Acting)
Pengganti Tasih njabat

Lair 30 Agustus 1951 (umur 64)
Marevce, Yugoslavia
Kabangsan Albania
Partai pulitik Aliansi Kosovo Anyar
Pasangan Anna Oxa (1999-2002)
Maria Pacolli
Pegawéyan Pebisnis

Behgjet Isa Pacolli[a] (panulisan ing aksara lokal: [ˈbɛhdʒɛt pɐˈt͡so:ɫɪ]);[1] dipunlairaken ing Marevce, Yugoslavia, 30 Agustus 1951; umur 64 taun) punika Présidhèn Républik Kosovo.[b]

Sadèrèngipun, panjenenganipun mengku jabatan minangka présidhèn lan CEO Mabetex Group, satunggiling perusahaan konstruksi lan tèknik sipil ingkang pusatipun ing Swiss. Panjenenganipun ugi kagungan paspor Swiss[2]. Grup punika ugi kagungan tabloid dintenan Kosovo, Lajm, ingkang dipunmadegaken taun 2002 lan sampun maringi sponsor manéka tim ulah raga ing Kosovo. Pacolli ugi arupi présidhèn parté pulitik paling ageng kaping sekawan ing Kosovo, Aliansi Kosovo Énggal.[3] Salaminipun sekawan taun pungkasan, panjenenganipun kalibat sabeletipun pulitik Kosovo. Panjenenganipun dipunsebat-sebat minangka tiyang Albania paling sugih ing donya.[4] Pacolli kirang populèr sangat ing antawisipun padunung Kosovo amargi panjenenganipun kagungan sesambetan kiyat kaliyan pamaréntah Rusia ingkang nentang pamisahan Kosovo saking Serbia taun 2008.[5]

Cathetan lan Réferènsi[sunting | besut sumber]

Cathetan[sunting | besut sumber]

a.   ^ Albania: Behgjet Isa Pacolli. basa Serbo-Kroasia: Behđet Isa Pacoli.
b.   ^ Kosovo iku sawijining subyèk sing dadi pasulayan wilayah antara Republik Serbia lan Republik Kosovo (sing ndhéklarasi kamardikané). Kosovo mroklamiraké kamardikan ing tanggal 17 Februari 2008 Serbia nganggep yèn Kosovo minangka wilayah tèritorialé. Proklamasi kamardikan diakoni déning 75 negara anggota PBB.

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Interview with Pacolli in Albanian
  2. ^ Pacolli faces tough time as Kosovan president
  3. ^ Bureau of European and Eurasian Affairs (2010). "Background Note: Kosovo". Retrieved 2010-03-22. 
  4. ^ Chris Bennett (1999). "Living The Life Of Behgjet". Retrieved 2008-11-01. 
  5. ^ "New President of Kosovo is Disliked". Kosovo: New Leader Had Ties to Russia. REUTERS. 2-22-11. Retrieved 23 February 2011.  Check date values in: |date= (help)

Bahan pustaka[sunting | besut sumber]

  • Pacolli, Behgjet. Nga sfida, në sfidë, jeta Behgjet Pacolli. Pristina, Albanica : 2010

Pranala njawi[sunting | besut sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Jakup Krasniqi
Sauntara
Présidhèn Kosovo
2011–saiki
Isih njabat


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Behgjet_Pacolli&oldid=1053891"