Asus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Toko Asus ing Hong Kong

ASUSTeK Computer Inc. (Cina padatan: 華碩電腦股份有限公司; Cina prasaja: 华硕电脑股份有限公司; pinyin: Huáshuò Diànnǎo Gǔfèn Yǒuxiàn Gōngsī), ya iku kumpeni èlèktronik lan piranti atos komputer multinasional saka Taiwan sing kantoré ana ing Beitou District, Taipei, Taiwan. Produk saka kumpeni iki kalebu dhéstop, lèptop, netbook, télepon, piranti jaringan, monitor, proyèktor, motherboards, kertu grafik, optical storage, produk multimèdia, peripheral, wearables, server, workstation, lan tablet PC.

Asus minangka dadi vendor PC sing paling gedhé ka-4 ing donya didelok saka akèhé unit sing didol.[1] Asus muncul ana ing rangking  BusinessWeek’s "InfoTech 100" lan "Asia’s Top 10 IT Companies" , lan kumpeni iki dirangking pisanan ing kategori IT Hardware saka survei taun 2008 déning Taiwan Top 10 Global Brands karo nilai brand total $ 1.3 milyar.[2]

Asus kapisan mlebu ing dhaptar Taiwan Stock Exchange kanthi kode ticker 2357 lan kapindho mlebu ing dhaptar London Stock Exchange kanthi kode ticker ASKD.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Gartner Says Worldwide PC Shipments Declined 8.3 Percent in Fourth Quarter of 2015". www.gartner.com. Dijupuk 2016-02-17. 
  2. ^ "2008 Top Taiwan Global Brands announced today(2008/10/23)". Brandingtaiwan.org. 23 October 2008. Dijupuk 1 June 2010. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asus&oldid=1095472"