Bursa èfèk London

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paternoster Square. LSE dumunung ing yasan sing nyakup amèh kabèh pérangan tengen foto iki.

Bursa Saham London (basa Inggris: London Stock Exchange, LSE) iku sawijining bursa saham sing dumunung ing London. Diadegaké taun 1801, bursa iki minangka salah siji bursa saham gedhé dhéwé ing donya, kanthi akèh sing nyathetaké saham saka jaban rangkah lan uga parusahan Britania Raya.

Ing sasi Juli 2004 Bursa Saham London pindhah saka Threadneedle Street menyang Paternoster Square, cedhak karo Katedral St. Paul, lan isih sajeroning kawasan "Square Mile" (sebutan tumrap wewengkon City of London). Resmi dibuka déning Ratu Elizabeth II ing tanggal 27 Juli 2004.

FTSE minangka indeks sing nglacak performa saka pasar London.

Saham sing didagangaké ing LSE nganggo simbul saham LSE.

Tingkat[besut | besut sumber]

  • Parusahan kaddaptar 249 ([1])

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]