Astronomi lan Astrofisika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Astronomi lan Astrofisika iku ngèlmu kang nyinaoni kabèh-kabèh barang kang ana gandhèngané karo antariksa, kaya ta lintang lan planit.

Pembagian Miturut Subyek utawa Masalaeh[besut | besut sumber]

  • Astrometri: panalitèn posisi benda ning langit kaliyan owah-owahan posisiné nganggé sistem koordinat kaliyan Kinematika benda-benda ing Galaksi dhewek (Bimasakti).
  • Kosmologi: panalitèn alam semesta kaliyan evolusine.
  • Astronomi Galaksi: panalitèn struktur kaliyan pérangan galaksi Bimasakti juga galaksi liyané.
  • Astronomi Ekstragalaksi: panalitèn benda (mligi galaksi) saliyané galaksi Bimasakti.
  • Ilmu Planet: panalitèn Planet kaliyan Tata Surya.
  • Ilmu Lintang: panalitèn Lintang.
  • Evolusi Lintang: panalitèn evolusi lintang saking pembentukan nganti akir urip lintang.
  • Pembentukan Lintang: panalitèn kondisi kaliyan prosès kang njalari pembentukan lintang ana ing jero awan gas juga prosese pembentukane.

Bab-bab liya kang kalebu dadi pérangan astronomi:

Liyane[besut | besut sumber]