Ashin Wirathu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ashin

Wirathu
(ing basa Burma)
Data pribadi
Lair(10 Juli 1968-Masalah pitembungan: Tembung "juli" ora dingertèni.-{{{day}}})Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni. Masalah pitembungan: Tembung "juli" ora dingertèni.Masalah pitembungan: Tembung "juli" ora dingertèni.Masalah pitembungan: Tembung "juli" ora dingertèni. (usia 54)
Kyaukse, Divisi Mandalay, Burma (saiki Myanmar)
AgamiBuddhisme
KebangsaanMyanmar
SekolahTheravada
Pekerjaanbiksu Buddha
KuilVihara Masoyein, Mandalay

Ashin Wirathu (Burma: ဝီရသူ; lair ing Kyaukse, Divisi Mandalay, 10 Juli 1968; umur 54 taun), yaiku biksu Buddha nasionalis Myanmar, lan juga pimpinan spiritual saka gerakan anti-Muslim ing Myanmar.[1] Ia didakwa minangka wong sing wenehi inspirasi kanggo panindasan Muslim liwat pidhatone, naning ia ngeklaim dheweke minangka biksu sing tentrem lan ora tau nganjurake kekerasan.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. https://www.economist.com/blogs/prospero/2017/07/will-fight Two documentaries probe Myanmar’s religious strife
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng NYT20130621

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Persondata