As'ad Samsul Arifin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

As'ad Samsul Arifin utawa dikenal kanthi undangan Kiai Haji Raden As'ad Samsul Arifin (lair taun 1897 ing Mekah - tilar donya 4 Agustus 1990 ing Situbondo, Jawa Timur kanthi umur 93 taun) ya iku pengasuh Pondok Pesantren Salafiyah Syafi'iyah ing Désa Sukorejo, Kacamatan Asembagus, Kabupatèn Situbondo.[1][2][3] Kiai As'ad iku ulama gêdhé lan tokoh saking Nahdlatul Ulama kang duwé kalungguhan terakhir dadi Dewan Penasihat (Musytasar) Pengurus Besar Nahdlatul Ulama kanthi akir hayaté.[1][4] Kiai As'ad uga ulama kang nyampékaké pêsên kang isiné ayat al-Qur'an saking guruné, K.H. Kholil Bangkalan, kanggo K.H. Hasyim Asy'ari.[2][4] Pesen iku kang bakalé dadi wiwitan didêkaké Nahdlatul Ulama.[2][4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b H.M. Bibit Suprapto (2009). Ensiklopedi Ulama Nusantara. Gelegar Media Indonesia. ISBN 979-98066-1114-5.  Halaman 258-263.
  2. a b c Syamsul A. Hasan (2003). Kharisma Kiai As'ad di Mata Umat. PT LKiS Pelangi Aksara. ISBN 978-97933-8130-5.  Halaman 3-6.
  3. www.sukorejo.com: Sejarah Berdirinya Pondok Pesantren Salafiyah Syafiiyah. Diakses 25 April 2014
  4. a b c www.taufiq.net: Kiai As'ad: Neka Guruna. Diakses 25 April 2014