Armand Maulana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Armand Maulana
Armand Maulana
Latar wuri
Jeneng lair Tubagus Armand Maulana
Lair (1971-04-04) April 4, 1971 (umur 48)
Indonésia Bandung, Jawa Barat, Indonésia
Pakaryan penyanyi, presenter
Taun aktif 1990–sekarang
Diprabawani déning Peter Gabriel, Phil Collins
Anggota
Gigi

'Tubagus Armand Maulana utawa Armand Maulana iku vokalis utawa penyanyi ning grup band GIGI.[1] (lair ing Bandung, Jawa Barat, 4 April 1971; umur 48 taun).[1] Ragil saka nenem tetunggal pasangan (alm) Tubagus Ahmad Drajat lan (almh) Enden Khadijah iki ya iku adik penyanyi lan pembawa acara, (almh) Nita Tilana.[1]

Armand nikah karo penyanyi Dewi Gita lan duwé putra siji, Naja Dewi Maulana (lair Oktober 2001). Kesibukané Dewi Gita saiki kerep ketok ana ing televisi dadi sinden acara OVJ.[1]

Wektu isih ing bangku SD, Armand tau dadi anggota Genesis Fans Club, salah sijining kelompok penggemar kelompok musik rock Genesis.[1] Armand uga tau anggota kelompok teater musikal wektu SD.[1] Tentang vokalis Arman ngidolakaké penyanyi kang akèh pengaruhé karo dhèwèké tuladhané Peter Gabriel Vokalis Genesis, lan Phil Collins penggantiné Peter Gabriel, Kenny Loggins, Jonathan Davis, david Coverdale lan liyané.[2]

Armand wiwit karieré ing donya hiburan tanah air dadi finalis Cover Boy majalah Mode ing taun 1985.[1] wektu iku, Armand isih ing kelas 2 SMP 13 Bandung.[1]

Nalika SMU, Armand gabung karo kelompok vokal ing sekolahé lan mesti dadi vokalis utama.[1] Armand kang wiwit sadar kemampuan vokalé berinisiatif mbentuk band kang anggotané personel band pengiring kelompok vokalé.[1]

Karier nyanyi wiwit dilakoni Armand tumrap profésional awit gabung karo Next Band taun 1990, lan sempet gabung karo Trio Libelstaun 1991.[1] ing taun 1992, Armand ngrilis album soloné kang tajuk KAU TETAP MILIKKU.[1]

Akhirné tanggal 22 Maret 1994, Armand bareng-bareng karo Aria Baron, Thomas Ramdhan, Ronald Fristianto, lan Déwa Budjana dirikaké sawijining kelompok band jejudul GIGI kang isih ana tekan saiki.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Arman Maulana dipununduh tanggal 18 Juni 2011 Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Armand Maulana 1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. Arman Maulana dipununduh tanggal 18 Juni 2011