Arda Turan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arda Turan
AUT vs. TUR 2016-03-29 (283).jpg
Turan main ing Tim Nasional Turki taun 2016
Katerangan priangga
Tanggal lair (1987-01-30) 30 Januari 1987 (umur 32)[1]
Papan lair Fatih, Turkey[1]
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Karir nom
1999–2000 Altıntepsi Makelspor
2000–2005 Galatasaray
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2011 Galatasaray 130 (29)
2006Manisaspor (ampilan) 15 (2)
2011–2015 Atlético Madrid 127 (13)
2015– Barcelona 36 (5)
Tim nasional
2002 Turki U16 10 (2)
2003–2004 Turki U17 30 (3)
2003–2005 Turki U18 11 (2)
2004–2006 Turki U19 17 (6)
2005 Turki U20 2 (0)
2006 Turki U21 2 (0)
2006– Turki 100 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 3 September 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 October 2017

Arda Turan (lair 30 Januari 1987) inggih punika satunggaling juru main bal-balan saking Turki ingkang main ing posisi gelandhang serang lan samenika main ing klub Spanyol FC Barcelona lan ing Timnas Turki.

Arda Turan miwiti kariripun kanthi main ing klub ibukutha Turki, Galatasaray.[3] Turan piyambak kalebet prodhuk hasil didikan Galatasaray.[3] Ing wiwitan karir, Arda mboten langsung gabung kaliyan Galatasaray.[3] Turan miwiti gabung ing akadhemi Altintepsi Makelspor wekdal taun 1997.[3]

Tigang taun ing Makelspor, Arda wangsul dhateng Galatasaray tim eném. Arda Dados juru main ingkang paling ketingal saé ing tim punika.[4] Awit saking punika, Pelatih Galatasaray wekdal punika Georghe Hagi lajeng mromosikaken dhateng tim utami Galatasaray ing mangsa 2004-2005.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Arda Turan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Arda Turan – Player Details". Turkish Football Federation. Dijupuk 7 January 2018. 
  2. "FC Barcelona player profile". FC Barcelona. Dijupuk 7 January 2018. 
  3. a b c d Arda Turan (dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)
  4. a b Profil Arda Turan (dipunundhuh tanggal 7 Januari 2018)