Arkhimédès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Archimedes)
Archimedes of Syracuse
(Greek: Ἀρχιμήδης)
Archimedes Thoughtful by Fetti (1620)
Archimedes Thoughtful by Fetti (1620)
Miyos c. 287 BC
Syracuse, Sicily
Magna Graecia
Tilar donya c. 212 BC
Syracuse
Dalem Syracuse, Sisilia
Suku bangsa Yunani
Bidhang Matematika, fisika, Teknik, Astronomi, Panemu
Kaahlian Prinsip Archimedes, Archimedes' screw, Hydrostatics, Levers, Infinitesimals

Archimedes 287- 212 SM, punika satunggiling filsuf saking Sirakusa, sapunika ing Italia. Piyambakipun tiyang Yunani.

Archimedes misuwur déning karyanipun ing ngèlmu geometri, hidrostatika saha mekanika.

Uga pirsani liyane[besut | besut sumber]


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Arkhimédès ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arkhimédès&oldid=1062895"