Arkhimédès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Archimedes)
Archimedes of Syracuse
(Greek: Ἀρχιμήδης)
Domenico-Fetti Archimedes 1620.jpg
Archimedes Thoughtful by Fetti (1620)
Lair c. 287 BC
Syracuse, Sicily
Magna Graecia
Pati c. 212 BC
Syracuse
Padunungan Syracuse, Sisilia
Kondhang ing Prinsip Archimedes, Archimedes' screw, Hydrostatics, Levers, Infinitesimals
Karièr ngèlmiah
Babagan Matematika, fisika, Teknik, Astronomi, Panemu

Archimedes 287- 212 SM, punika satunggiling filsuf saking Sirakusa, sapunika ing Italia. Piyambakipun tiyang Yunani.

Archimedes misuwur déning karyanipun ing ngèlmu geometri, hidrostatika saha mekanika.

Uga delengen liyané[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.