Arashi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arashi
Saka Jepang
Génre J-pop, Pop
R&B
Bubblegum pop
Mangsa akarya 1999 - nganti saiki
Labèl Pony Canyon (1999 -2001)
J-Storm (2002 - saiki)
Sana jaringan http://www.j-storm.co.jp
Anggota Masaki Aiba
Jun Matsumoto
Kazunari Ninomiya
Satoshi Ohno
Sho Sakurai

Arashi (? badai) ya iku idol grup saka Jepang sing anggotane Satoshi Ohno , Sho Sakurai, Masaki Aiba, Kazunari Ninomiya, lan Jun Matsumoto. Kelompok iki kasil bentukan saka Johnny & Associates.

Anggota[besut | besut sumber]

Lair: 26 November 1980
Panggilane: Ōchan, Rīdā (leader, pamandhega), ojisan (paklik)
Lair: 25 Januari 1982
Panggilane: Shō-kun,
Lair: 24 Dhésèmber 1982
Panggilane: Aiba-chan, Masaki-kun
Lair: 17 Juni 1983
Panggilane: Nino, Ninomī
Lair: 30 Agustus 1983
Panggilan: Matsu-jun, Jun-kun

Asal-usul[besut | besut sumber]

Jeneng "Arashi" (badai) dipilih kelompok iki supaya bisa "nggawe badai ing donya hiburan". Saliyané iku, Jeneng "Arashi" diwiwiti saking huruf "A" utawa aksara hiragana (?) sing adate diundang sapisan ing urutane abjad, adate supaya kelompok iki bisa dadi nomer siji.

Kelompok Arashi diumumke ing dhuwure kapal ing Honolulu Hawaii tanggal 15 September 1999 (16 September wayah Jepang). Penampilane sing sapisan dhèwèké ana ing acara jumpa pers sing isih ana hubungane karo pembentuka kelompok Arashi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Johnny & Associates