Arak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Arak
Arak
File:Arak with water and ice.jpg
Arak with water and ice
TipeSpirit
Negara asalLevant
Kandhutan alkohol40%–63%
up to 95% if homemade moonshine[butuh sitiran]
Proof80–126
190 if homemade (Lebanese-style)[butuh sitiran]
Colourtransparent to translucent
Prodhuk kagandhèngRakı, absinthe, ouzo, pastis, sambuca, aragh sagi
Aniseed

Arak utawa araq ( Arab: ﻋﺮﻕ‎‎ ) yaiku semangat sulingan sing durung dicampur karo Levantine (≈40-63% alc / vol utawa -80806 bukti  ) ing kulawarga minuman anis . Iki minangka minuman aneka warna putih anise kembang tembus.


Pabrik diwiwiti karo kebon anggur, lan anggur sing berkualitas minangka kunci kanggo nggawe arak sing apik. [1] Vine kudu diwasa banget lan biasane duwe warna emas. Daripada di irigasi, kebon anggur tetep dijaga iklim Mediterania lan nggunakake udan alami lan srengenge. Anggur, sing dipanen ing pungkasan wulan September lan Oktober, diremuk lan dilebokake barel karo jus (ing basa Arab el romeli ) lan banjur difermentasi sajrone telung minggu. Kadhangkala, campuran kabeh diaduk kanggo ngeculake CO 2 .

  1. "Another Anise Spirit Worth Knowing". The New York Times. August 2010.