Absinthe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Frappé absinthe, cara umum kanggo mbukak absinthe kanthi sirup, banyu, lan es sing remuk

Absinthe ( /ˈæbsɪnθ, -s[unsupported input]θ/, Prancis: [apsɛ̃t]  (Speaker Icon.svg listen)</img> ) historis digambarake minangka semangat alkohol (45-74% ABV / 90-148 bukti AS). [1] [2] [3] [4] Iki minangka semangat anise - kembang sing asale saka tanduran, kalebu kembang lan godhong saka Artemisia absinthium ("grand wormwood"), bebarengan karo anise ijo, adas manis, lan ramuan obat-obatan lan kuliner liyane.

Absinthe kanthi tradisional duwe warna ijo alami nanging bisa uga ora ana warna. Umume diarani literatur sejarah minangka la fée verte ("peri ijo"). Kadhangkala kesalahan kasebut diarani minuman keras, nanging kanthi tradisional ora dibotori karo gula tambahan, mula diklasifikasikake minangka roh. [5] Absinthe biasane dikemas ing alkohol kanthi jumlah akeh, nanging umume diencerke banyu sadurunge dikonsumsi.

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

  1. "Traite de la Fabrication de Liqueurs et de la Distillation des Alcools", P. Duplais (1882 3rd Ed, pp. 375–81)
  2. "Nouveau Traité de la Fabrication des Liqueurs", J. Fritsch (1926, pp. 385–401)
  3. "La Fabrication des Liqueurs", J. De Brevans (1908, pp. 251262)
  4. "Nouveau Manuel Complet du Distillateur Liquoriste", Lebead, de Fontenelle, & Malepeyre (1888, pp. 221–24)
  5. 'Traite de la Fabrication de Liqueurs et de la Distillation des Alcools' Duplais (1882 3rd Ed, p. 249)