Apterygota

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Apterygota
Kalamangsa: Devonian–Recent
[1]
Archaeognatha.jpg
a machilid
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Subklas: Apterygota
Orders

Apterygota utawa Ametabola uga sok diarani Apterygotous ya iku golongane kéwan kang ora duwé wujud suwiwi cilik uga kalebu sajeroning kulawarga insekta banjur dianggep isih primitif amarga ora duwé suwiwi utawa ora ngalami metamorfosis (ametabola).Kéwan apterygota duwé abdomen weteng) kang dijangkepi déning piranti utawa piranti tambahan ing mangsa diwasa.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Hoell, H.V., Doyen, J.T. & Purcell, A.H. (1998). Introduction to Insect Biology and Diversity, 2nd ed. Oxford University Press. k. 320. ISBN 0-19-510033-6.