Apterygota

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Apterygota
Kalamangsa: Devonian–Recent
[1]
Archaeognatha.jpg
a machilid
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Subklas: Apterygota
Orders

Apterygota utawa Ametabola uga asring kasebut Apterygotous ya iku golongane kéwan kang ora nduwèni wujud suwiwi cilik uga kalebu sajeroning kulawarga insekta banjur dianggep isih primitif karana ora nduwèni suwiwi utawa ora ngalami metamorfosis (ametabola).Kéwan apterygota nduwèni abdomen weteng) kang dijangkepi déning alat utawa piranti tambahan ing mangsa diwasa.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Hoell, H.V., Doyen, J.T. & Purcell, A.H. (1998). Introduction to Insect Biology and Diversity, 2nd ed. Oxford University Press. k. 320. ISBN 0-19-510033-6.