Apterygota

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Apterygota
Temporal range: Devonian–Recent
[1]
a machilid
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Kelas: Insecta
Subkelas: Apterygota
Orders

Apterygota utawa Ametabola uga asring kasebut Apterygotous ya iku golongane kéwan kang ora nduwèni wujud suwiwi cilik uga kalebu jroning kulawarga insekta banjur dianggep isih primitif karana ora nduwèni suwiwi utawa ora ngalami metamorfosis (ametabola).Kéwan apterygota nduwèni abdomen weteng) kang dijangkepi dèning alat utawa piranti tambahan ing mangsa dewasa.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Hoell, H.V., Doyen, J.T. & Purcell, A.H. (1998). Introduction to Insect Biology and Diversity, 2nd ed. Oxford University Press. p. 320. ISBN 0-19-510033-6. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Apterygota&oldid=988573"