Antasena Rabi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Antasena Rabi punika satunggiling lakon carangan wayang ingkang nyariosaken kramanipun Radèn Antasena, putra Radèn Werkudara patutan kaliyan Dèwi Nagagini, ingkang daup kaliyan Dèwi Manuwati putra putrin saking Radèn Arjuna kaliyan Dèwi Manuhara.

Cariyos[besut | besut sumber]

Kacarios, Radèn Arjuna / Harjuna patutan putri patutan kaliyan Dèwi Manuhara ingkang kekasih Dèwi Manuwati. Dèwi Manuwati dipunayunaken sakathahing priya, antawisipun Radèn Lesmana Mandrakumara, pangeranpati Negari Astina putra Prabu Duryudana, Radèn Seyaka putra Prabu Baladewa, Radèn Samba putra Prabu Kresna.

Kanggé njagi raosipun ing antawis para panglamar, mila pamilihing calon mantu dipunwontenaken sayembara. Sok sintena ingkang kiyat dipuntatapaken dhateng saliranipun Dèwi Manuwati, punika ingkang pesthi dados jodhonipun.

Dhalang[besut | besut sumber]

Salah satunggaling dhalang ingkang sampun nglampahaken lampahan punika inggih punika Ki H. Anom Suroto.

Pranala njawi[besut | besut sumber]