Antares

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Bintang Antares dibandingaké karo bintang liyané.

Antares (α Scorpio / Alpha Scorpio) ya iku bintang super raksasa abang ning rasi bintang scorpio njeroning galaksi Bima Sakti lan bintang paling padhang kaping-16 ning langit nalika bengi (kadang-kadang didaftaraké dadi paling padhang kaping 15). Bebarengan karo bintang Aldebaran, Spica, lan Regulus, bintang iki kagolong salah sawijining bintang saka patang bintang paling padhang ning sacedhaké ekliptika. Amarga bintang iki gedhe banget, bintang kang ning jeroning tata surya paling gedha ya iku Matahari, bisa diomong luwih cilik dibandingaké bintang Antares kang gedhe banget.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antares&oldid=1054515"