Antares

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bintang Antares dibandingaké karo bintang liyané.

Antares (α Scorpio / Alpha Scorpio) ya iku bintang super raksasa abang ning rasi bintang scorpio njeroning galaksi Bimasekti lan bintang ingkang padhang piyambak kaping-16 ning langit nalika bengi (kadang-kadang didaftaraké dadi ingkang padhang piyambak kaping 15). Bebarengan karo bintang Aldebaran, Spica, lan Regulus, bintang iki kagolong salah sawijining bintang saka patang bintang ingkang padhang piyambak ning sacedhaké ekliptika. Amarga bintang iki gedhé banget, bintang kang ning jeroning tata surya paling gedha ya iku Matahari, bisa diomong luwih cilik dibandingaké bintang Antares kang gedhé banget.

Pranala njaba[besut | besut sumber]