Aldebaran

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Perbandingan ukuran Aldebaran dengan Matahari

Aldebaran (α Tau, α Tauri, Alpha Tauri) ya iku bintang paling padhang sajeroning rasi Taurus lan salah sawijining bintang kang paling terang terang ning langit nalika bengi. Aldebaran ya iku bintang kang paling gampang ditemukaké ning langit, amarga diameteré nganti 44.2 x luwih gedhe saka diameteré Matahari. jeneng Aldebaran asalé saka basa Arab kang artiné "pangikut", amarga bintang iki katon nginthil Pleiades ning langit. Amarga lokasiné ana ing dhuwuré kepala Taurus, bintang iki dijuluki dadi Bull's Eye.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aldebaran&oldid=1008000"