Aldebaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Perbandingan ukuran Aldebaran dengan Matahari

Aldebaran (α Tau, α Tauri, Alpha Tauri) ya iku lintang ingkang padhang piyambak sajroning rasi Taurus lan salah sawijining lintang kang paling terang ana ning langit nalika wengi. Aldebaran ya iku lintang kang paling gampang tinemu ana langit, amarga dhiameteré nganti 44.2 x luwih gedhé saka dhiameteré Matahari. jeneng Aldebaran asalé saka basa Arab kang artiné "pangikut", amarga lintang iki katon nututiPleiades ning langit. Amarga pernahé ana ing dhuwuré kepala Taurus, lintang iki dijuluki dadi Bull's Eye.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • "Gl 171.1A". ARICNS. Retrieved 2005-11-14.
  • "Aldebaran 2". SolStation. Retrieved 2005-11-14.
  • "Aldebaran". Extrasolar Visions. Retrieved 2008-06-09.
  • "Aldebaran b". Extrasolar Visions. Retrieved 2008-06-09.