Anselmus saka Canterbury

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anselmus saka Canterbury
Biskop Agung Canterbury
Anselm of Canterbury, seal.jpg
ProvinsiCanterbury
KeuskupanKeuskupan Canterbury
SinggasanaBiskop Agung Canterbury
Installedora dikawruhi
Term ended21 April 1109
SadurungéLanfranc
DiterusakéRalph d'Escures
Orders
Consecration4 Dhésèmber 1093
Personal details
Jeneng lairAnselmo d'Aosta
Lair1033
Aosta, Karajan Burgundy
Pati21 April 1109(1109-04-21) (umur 75)
Canterbury, Kent, Inggris
BuriedKatedral Canterbury
DenominationKatulik Roma
Wong tuwaGundulf de Candia
Ermenberga of Geneva
Sainthood
Feast day21 April
Venerated inGréja Katulik Roma, Anglican Communion, Lutheranisme
AttributesDigambaraké karo sawijining kapal, minangka pralambang kamardikan rohani Gréja.

Anselmus, Biskop Agung Canterbury, lair ing Aosta, Italia, watara taun 1033. Dhèwèké nulak pepénginan bapané supaya dhèwèké nuruti karir ing babagan pulitik lan lelana kliling Éropah kanggo sapérangan taun suwéné. Kayadéné bocah-bocah enom liyané sing lantip lan duwé gejolak, dhèwèké nggabung menyang biara. Ing biara Bec, Normandia, sangisoré asuhan sawijining guru sing hébat, Lanfranc, Anselmus miwiti karir sing patut dicathet.

Riwayat urip[besut | besut sumber]

Pamikiran Anselmus[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • A. Kenneth Curtis, J. Stephen Lang & Randy Petersen, 100 Peristiwa Penting dalam Sajarah Kristen, Immanuel, 1999. Bisa diwaca ing kéné