Anselmus saka Canterbury

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Anselmus saka Canterbury
Biskop Agung Canterbury
Anselm of Canterbury, seal.jpg
ProvinsiCanterbury
KeuskupanKeuskupan Canterbury
SinggasanaBiskop Agung Canterbury
Dilantikora dikawruhi
Term ended21 April 1109
SadurungéLanfranc
DiterusakéRalph d'Escures
Ordo
Penahbisan4 Dhésèmber 1093
Detil pribadhi
Jeneng lairAnselmo d'Aosta
Lair1033
Aosta, Karajan Burgundy
Pati21 April 1109(1109-04-21) (umur 75)
Canterbury, Kent, Inggris
Katedral Canterbury
DenominasiKatulik Roma
Wong tuwaGundulf de Candia
Ermenberga of Geneva
Sainthood
Hari raya21 April
Dimuliake ingGréja Katulik Roma, Anglican Communion, Lutheranisme
AtributDigambaraké karo sawijining kapal, minangka pralambang kamardikan rohani Gréja.

Anselmus, Biskop Agung Canterbury, lair ing Aosta, Italia, watara taun 1033. Dhèwèké nulak pepénginan bapané supaya dhèwèké nuruti karir ing babagan pulitik lan lelana kliling Éropah kanggo sapérangan taun suwéné. Kayadéné bocah-bocah enom liyané sing lantip lan duwé gejolak, dhèwèké nggabung menyang biara. Ing biara Bec, Normandia, sangisoré asuhan sawijining guru sing hébat, Lanfranc, Anselmus miwiti karir sing patut dicathet.

Riwayat urip[besut | besut sumber]

Pamikiran Anselmus[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • A. Kenneth Curtis, J. Stephen Lang & Randy Petersen, 100 Peristiwa Penting dalam Sajarah Kristen, Immanuel, 1999. Bisa diwaca ing kéné