Anselmus saka Canterbury

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anselmus saka Canterbury
Uskup Agung Canterbury
Provinsi Canterbury
Keuskupan Keuskupan Canterbury
Pirsani Uskup Agung Canterbury
Milai mengku jabatan ora dikawruhi
Ngantos 21 April 1109
Anggantosaken Lanfranc
Dipun gantos déning Ralph d'Escures
Konsekrasi 4 Desember 1093
Data pribadi
Asma lair Anselmo d'Aosta
Lair 1033
Aosta, Karajan Burgundy
Séda 21 April 1109 (umur 75)
Canterbury, Kent, Inggris
Dipunsarèkaken ing Katedral Canterbury
Denominasi Katulik Roma
Tiyang sepuh Gundulf de Candia
Ermenberga of Geneva
Kasucian
Dinten riyaya 21 April
Dipunurmati ing Gréja Katulik Roma, Anglican Communion, Lutheranisme
Atribut Digambaraké karo sawijining kapal, minangka pralambang kamardikan rohani Gréja.

Anselmus, Uskup Agung Canterbury, lair ing Aosta, Italia, watara taun 1033. Dhèwèké nulak pepénginan bapané supaya dhèwèké nuruti karir ing bidhang pulitik lan lelana kliling Éropah kanggo sapérangan taun suwéné. Kayadéné bocah-bocah enom liyané sing lantip lan duwé gejolak, dhèwèké nggabung menyang biara. Ing biara Bec, Normandia, sangisoré asuhan sawijining guru sing hébat, Lanfranc, Anselmus miwiti karir sing patut dicathet.

Riwayat urip[sunting | sunting sumber]

Pamikiran Anselmus[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • A. Kenneth Curtis, J. Stephen Lang & Randy Petersen, 100 Peristiwa Penting dalam Sejarah Kristen, Immanuel, 1999. Bisa diwaca ing kéné