Aosta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aosta
Aoste
Komune
Città ing Aosta
Ville d'Aoste
Pasawangan Aosta
Pasawangan Aosta
Coat of arms of Aosta
Coat of arms
Nagara Italia
Wewengkon administratifLembah Aosta
Provinsiora ana
FrazioniArpuilles, Beauregard, Bibian, Bioulaz, Borgnalle, Brenloz, Busséyaz, Cache, La Combe, Les Capucins, Chabloz, Champailler, Collignon, Cossan, Cotreau, Duvet, Entrebin, Excenex, Les Fourches, Laravoire, Montfleury, Movisod, Pallin, Papet, Pléod, Porossan, La Riondaz, La Rochère, Roppoz, Saraillon, Saumont, Seyssinod, Signayes, Talapé, Tsanté, Tzambarlet, Vignole
Pamaréntahan
 • MayorGuido Grimod
Laladan
 • Gunggung21,37 km2 (825 sq mi)
Élepasi583 m (1,913 ft)
Cacah warga (21 Dhésèmber 2009)
 • Gunggung35.061
 • Pepadhet16/km2 (42/sq mi)
Demonym(s)Italia: aostani
Prancis: Aostois
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe pos11100
Kodhe tilpun0165
Santo PelindungSt. Gratus
-Dina7 September
Situs wèbSitus jaringan resmi

Aosta Ngenani wuni iki rungokaké  (Prancis: Aoste, Arpitan: Aoûta; Latin: Augusta Prætoria) iku kutha utama ing Aosta Valley, sawijining wewengkon dwibasa ing Alps Italia , 110 km (68 mi) lor-lor kulon saka Turin. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka Mont Blanc Tunnel, ing patemon Buthier lan Dora Baltea mau, lan ing pasimpangan rute St. Bernard Gedhé lan Cilik. Aosta dudu kutha krajan provinsi, amarga Aosta Valley iku siji-sijiné wewengkon Italia sing ora dibagi dadi provinsi. Fungsi administratif provinsi malah dibagi déning tlatah lan komune. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.

Cithakan:Lembah Aosta Cithakan:Kutha krajan region Italia


Cithakan:Aosta-geo-stub