Aosta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Aosta
Aoste
Komune
Città ing Aosta
Ville d'Aoste
Pasawangan Aosta
Pasawangan Aosta
Coat of arms of Aosta
Coat of arms
Aosta is located in Italy
Aosta
Lokasi Aosta di Italia
Coordinates: Cithakan:Country abbreviation 45°44′N 7°19′E / 45.733°L 7.317°W / 45.733; 7.317Koordinat: Cithakan:Country abbreviation 45°44′N 7°19′E / 45.733°L 7.317°W / 45.733; 7.317
Negara Flag of Italia Italia
Wilayah Lembah Aosta
Provinsi ora ana
Frazioni Cithakan:Comma separated entries
Government
 • Mayor Guido Grimod
Area
 • Total 21,37 km2 (825 sq mi)
Elevation 583 m (1,913 ft)
Population (21 Desember 2009)
 • Total 35.061
 • Density Cithakan:Hid16/km2 (Cithakan:Hid42/sq mi)
Demonym(s) Italia: aostani
Prancis: Aostois
Time zone CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 11100
Kode telepon 0165
Santo Pelindung St. Gratus
-Hari 7 September
Website Situs web resmi Aosta

Aosta Swara rungokaké (Prancis: Aoste, Arpitan: Aoûta; basa Latin: Augusta Prætoria) iku kutha utama ing Aosta Valley, sawijining wewengkon dwibasa ing Alps Italia , 110 km (68 mi) lor-lor kulon saka Turin. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka Mont Blanc Tunnel, ing patemon Buthier lan Dora Baltea kasebut, lan ing pasimpangan rute St. Bernard Gedhé lan Cilik. Aosta dudu kutha krajan provinsi, amarga Aosta Valley iku siji-sijiné wewengkon Italia sing ora dibagi dadi provinsi. Fungsi administratif provinsi malah dibagi déning dhaérah lan komune. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.

Cithakan:Lembah Aosta Cithakan:Kutha krajan region Italia


Cithakan:Aosta-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aosta&oldid=972928"