Aosta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aosta
Aoste
Komune
Città ing Aosta
Ville d'Aoste
Pasawangan Aosta
Pasawangan Aosta
Coat of arms of Aosta
Coat of arms
Negara  Italia
Wilayah Lembah Aosta
Provinsi ora ana
Frazioni Arpuilles, Beauregard, Bibian, Bioulaz, Borgnalle, Brenloz, Busséyaz, Cache, La Combe, Les Capucins, Chabloz, Champailler, Collignon, Cossan, Cotreau, Duvet, Entrebin, Excenex, Les Fourches, Laravoire, Montfleury, Movisod, Pallin, Papet, Pléod, Porossan, La Riondaz, La Rochère, Roppoz, Saraillon, Saumont, Seyssinod, Signayes, Talapé, Tsanté, Tzambarlet, Vignole
Pepréntahan
 • Mayor Guido Grimod
Laladan
 • Gunggung 21,37 km2 (825 sq mi)
Élevasi 583 m (1,913 ft)
Cacah warga (21 Dhésèmber 2009)
 • Gunggung 35.061
 • Pepadhet 16/km2 (42/sq mi)
Demonym(s) Italia: aostani
Prancis: Aostois
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 11100
Kode telepon 0165
Santo Pelindung St. Gratus
-Hari 7 September
Situs wèb Situs jaringan resmi

Aosta Ngenani wuni iki rungokaké  (Prancis: Aoste, Arpitan: Aoûta; Latin: Augusta Prætoria) iku kutha utama ing Aosta Valley, sawijining wewengkon dwibasa ing Alps Italia , 110 km (68 mi) lor-lor kulon saka Turin. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka Mont Blanc Tunnel, ing patemon Buthier lan Dora Baltea mau, lan ing pasimpangan rute St. Bernard Gedhé lan Cilik. Aosta dudu kutha krajan provinsi, amarga Aosta Valley iku siji-sijiné wewengkon Italia sing ora dibagi dadi provinsi. Fungsi administratif provinsi malah dibagi déning tlatah lan komune. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.

Cithakan:Lembah Aosta Cithakan:Kutha krajan region Italia


Cithakan:Aosta-geo-stub