Aosta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aosta
Aoste
Komune
Città ing Aosta
Ville d'Aoste
Pasawangan Aosta
Pasawangan Aosta
Coat of arms of Aosta
Coat of arms
Aosta kapernah ing Italy
Aosta
Aosta
Lokasi Aosta di Italia
Koordhinat: 45°44′N 7°19′E / 45.733°N 7.317°E / 45.733; 7.317Koordhinat: 45°44′N 7°19′E / 45.733°N 7.317°E / 45.733; 7.317
Negara  Italia
Wilayah Lembah Aosta
Provinsi ora ana
Frazioni Arpuilles, Beauregard, Bibian, Bioulaz, Borgnalle, Brenloz, Busséyaz, Cache, La Combe, Les Capucins, Chabloz, Champailler, Collignon, Cossan, Cotreau, Duvet, Entrebin, Excenex, Les Fourches, Laravoire, Montfleury, Movisod, Pallin, Papet, Pléod, Porossan, La Riondaz, La Rochère, Roppoz, Saraillon, Saumont, Seyssinod, Signayes, Talapé, Tsanté, Tzambarlet, Vignole
Government
 • Mayor Guido Grimod
Tlatah
 • Gunggung 21,37 km2 (825 sq mi)
Èlevasi 583 m (1,913 ft)
Cacah jiwa (21 Desember 2009)
 • Total 35.061
 • Karapetan Pambulet sing ala ana ing kéné16/km2 (Pambulet sing ala ana ing kéné42/sq mi)
Dhémonim Italia: aostani
Prancis: Aostois
CET (UTC+1)
 • Mangsa Panas (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe pos 11100
Kode telepon 0165
Santo Pelindung St. Gratus
-Hari 7 September
Sana jaringan Sana jaringan resmi Aosta

Aosta Ngenani wuni iki rungokaké  (Prancis: Aoste, Arpitan: Aoûta; basa Latin: Augusta Prætoria) iku kutha utama ing Aosta Valley, sawijining wewengkon dwibasa ing Alps Italia , 110 km (68 mi) lor-lor kulon saka Turin. Kutha iki ana ing saceraké gapura mlebu Italia saka Mont Blanc Tunnel, ing patemon Buthier lan Dora Baltea kasebut, lan ing pasimpangan rute St. Bernard Gedhé lan Cilik. Aosta dudu kutha krajan provinsi, amarga Aosta Valley iku siji-sijiné wewengkon Italia sing ora dibagi dadi provinsi. Fungsi administratif provinsi malah dibagi déning dhaérah lan komune. Gunggung pendhudhuké ing taun 2005 ana 34.500 jiwa.

Cithakan:Lembah Aosta Cithakan:Kutha krajan region Italia


Cithakan:Aosta-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aosta&oldid=972928"