Anredera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
anredera
anredera

Anredera minangka tetanduran kang asale saka Amerika Latin, Hindia Kulon, Texas, lan Florida . Sebagéyan wis ana alami ing wilayah liya (utamané ing wilayah Mediterania lan ing sawatara pulo segara).[1] Akèh wong Evergreen vines saka garing scrubland lan grumbul. Anggota genus sing padatan ditepung minangka vines Madeira .[2] Paling siji spesies, A. cordifolia Beruang becik dideleng werna utawa tubers lan godhong padha karo sing saka Basella alba .

Spesies sing dipilih[besut | besut sumber]

Spesies sing ditampa:[1][2][3]

  1. Anredera aspera Sperling - Bolivia
  2. Anredera baselloides (Kunth) Baill. – Teluk Madeira anggur - Ekuador, Peru; naturalized ing Bermuda, Republik Dominika
  3. Anredera brachystachys (Moq. ) Sperling - Kolombia, Ecuador
  4. Anredera cordifolia (Sepuluh. ) Steenis – Jantung-rwaning Madeira anggur - Amérika Kidul saka Venezuela kanggo Argentina; naturalized ing Meksiko, Amerika Tengah, California, Texas, Louisiana, Florida, Puerto Riko, Bermuda, Eropa kidul, Maroko, Kapuloan Canary, Azores, Cina kidul, India, Selandia Baru, Polinesia, St. Helena, Tanjung Verde, Madeira
  5. Anredera densiflora Sperling - Ecuador, Peru
  6. Anredera diffusa (Moq. ) Sperling - Peru
  7. Anredera floribunda (Moq. ) Sperling - Kolombia
  8. Anredera krapovickasii (Villa) Sperling - Bolivia, Argentina
  9. Anredera marginata (Kunth) Sperling - Ekuador, Peru, Brasil
  10. Anredera ramosa (Moq. ) Eliasson - tengah + kidul Meksiko, Amerika Tengah, Kolombia, Venezuela, Ekuador, Peru, Bolivia, Galápagos
  11. Anredera tucumanensis (Lillo & Hauman) Sperling - Ekuador, Bolivia, Brasil kidul, Tucumán Provinsi Argentina
  12. Anredera vesicaria (Lam. ) Gaertn f. – Texas Madeira vine - Meksiko, Amerika Tengah, Hindia Barat, Venezuela, Florida, Texas

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Kew World Checklist of Selected Plant Families
  2. a b Salah: You must specify the id when using {{ITIS}}.
  3. "GRIN Species Records of Anredera". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. Dibukak ing 2012-08-30.

Pranala njaba[besut | besut sumber]