Anpan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anpan
Bean-jam-bun,anpan,katori-city,japan.JPG
Anpan
Panggonan asalJepang
Woworan pokokGandum
Buku masakan: Anpan  Médhia: Anpan

Anpan [1](あんパン utawa 餡パン) iku roti kang rasané legi kanthi isi selai kacang abang. Roti dudu panganan kang sadurungé ora biyasa didhahar wong Jepang, nanging saikii akèh jinis roti kang dadi panganan khas Jepang, kaya déné: meron-pan, kurimu-pan, jamu-pan, koshian-pan, ogura an-pan, sakura an-pan, korone, lan liya-liyané. Kaya ngono iku bisa dadi amarga wong Jepang pinter babagan nepangake tradisi panganan saka nagara-nagara liya lan diadhaptasi supaya mathuk karo selerane wong Jepang.[2]

An-pan karipta ing taun 1874, déning wong kang duwé roti kimuraya ing kabupaten Ginza, Tokyo. Ing pisanane Kimura Yasube'e, asname wong kang duwé toko iku nyuba kanggo gawé kang mathuk karo selerane wong Jepang. Banjur jupuk ide saka manju kukus kang dadi panganan khas Jepang, banjur pungkasane bisa ngasilake roti kang lembut, manis, gampang dientukake lan mathuk karo selerane wong Jepang.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. shejapan.com Anpan
  2. c4vct.com Bento Recipes: An Pan