Anne Avantie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anne Avantie
Gambar:Anna Avantie Perancang kebaya Indonésia.jpg
LairSianne Avantie
PakaryanPerancang busana
BojoYoseph Henry
AnakIntan Avantie
Ernest Christoga Susilo
Ian Tadio Christoga Susilo
Sana jaringanhttp://anneavantie.com/

Anne Avantie (lair ing Semarang, Indonésia, 20 Mèi 1954; umur 57 taun) ya iku perancang busana Indonésia kang misuwur lumantar koleksi kebaya asil karyané.[1] Kebaya asil karyané wis dikenal kanthi skala internasional lan kerep dienggo déning selebriti Indonésia nganti ratu sejagat (Miss Universe) kang wistau teka ing Indonésia.[2]


Kapribaden[besut | besut sumber]

Anne Avantie lair ing RS Bunda, Semarang tanggal 20 Mèi 1954 kanthi jeneng asli Sianne Avantie.[3] Dhèwèké keturunan Tionghoa.[3] Nalika isih cilik, dhèwèké manggon ana ing Sala.[3] bapake ya iku Hari Alexander kang duwé usaha variasi mobil, déné ibune, Amie Indriati duwé usaha salon.[3] Kawit ana ing pawiyatan sekolah dhasar, Anne wis bisa nuduhake kreatifitase ing babagan mode, antarané ya iku keprigelangawe pita/ rerenggan rambut kang didol marang kanca-kancane.[3] Avantie kawin karo Yoseph Henry lan duwé anak 3 ya iku Intan Avantie, Ernest Christoga Susilo lan Ian Tadio Christoga Susilo.[1] Sanajan lulusan lulusan SMA lan ora tau éntuk pendidikan formal njait, Anne dikenal minangka wong kang ora gampang nyerah lan seneng sinau mula duwé prestasi akèh.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Profil Anne Avantie". PPC Solution + TPx.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)
  2. "Anne Avantie: Pelestari Kebaya". Suara Karya Online. 22 Agustus 2008.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)
  3. a b c d Aku, anugerah, dan kebaya. Gramedia Pustaka Utama. 2007. ISBN 979-22-2850-0.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)Hal.9-26
  4. (http://hubpages.com/hub/Anne-Avantie-Kebaya-Designer%7CAnne Avantie Best Indonésian Female Kebaya Designer)diundhuh tanggal 23 uni 2011)