Anil Kapoor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anil Kapoor
Anil.Kapoor.JPG
Anil Kapoor in San Diego, California (24 July 2009)
Lair (1959-12-24) 24 Dhésèmber 1959 (umur 57)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakaryan Actor, Producer
Taun aktif 1979–present
Bojo Sunita Kapoor (1984–present)
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Anil Kapoor (basa Hindi: अनिल कपूर, Cithakan:Lang-pa, lair tanggal 24 Dhésèmber taun 1959)dhèwèké iku aktor saka India uga dadi prodiser filem uga ning dunya hiburan, Bollywood, dhèwèké tau dadi pamenang pemeran pembantu paling apik nalika main ning filem Yash Chopra, Mashaal (1984), Dhèwèké ya iku aktor lan prodhuser filem India.[1] Aktinge akèh ing layar filem Hollywood, uga perané nalika dadi Mahesh ing filem TEZAAB (taun 1988) kang dibintangi bareng Madhuri Dixit, saka filem iki Anil intuk Best Actor Filmfare Awards.[1]

Anil Kapoor ya iku adik saka Sanjay Kapoor lan bojo saka Sunita Kapoor. saka perkawinané, duwé putra wadon Sonam Kapoor lan lanang, Putriné kang tuwa dhéwé Sonam Kapoor mèlu jejak sang ayah lan mbintangi SAAWARIYA.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dimainaké déning Anil Kapoor.[1]:

  • AMARE TUMHARE (1979),
  • HUM PAANCH (1980),
  • SHAKTI (1982),
  • WOH SAAT DIN (1983),
  • RAM LAKHAN (1988),
  • PARINDA (1988),
  • LAMHE (1991),
  • BETA (1992),

Bebungah[besut | besut sumber]

Panghargaan kang tau diraih déning Anil Kapoor.[1]:

  • Filmfare Best Actor Award.[1]
  • National Film Award
  • Special Jury Award.

karya[besut | besut sumber]

Karya-karya déning Anil Kapoor.[1]:

  • BHAADAI HOO BHAADAI.
  • 2005 My Wife's Murder
  • GANDHI, MY FATHER 2007

Juni taun 2010, Anil Kapoor Jagokan Ranbir Kapoor ning ajang box Office, Amarga bakat saka Ranbir Kapoor.[2] Kayata apa kang ana ning Apunkachoice, Anil kang remen karo Raj Kapoor, Anil tetep anduwènim pamikiran manawa Ranbir Kapoor kang bakal nempati banner paling top di Bollywood karo inisialé, RK.[2] Ranbir Kapoor juga berperan di beberapa filem box office Bollywood.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Anil Kapoor dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b c Berita Anil Kapoor dipununduh tanggal 20 Juni 2011