Anggora turki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Anggora turki (Basa Turki: Ankara kedisi, 'kucing ankara') ya iku salah siji saka turunan kucing lokal alami tuwa dhéwé. Turunan iki saka Ankara, Turkey.[1][2][3][4][5] kucing iki misuwur banget ing Indonésia. Kanthi prasaja bisa disebutaké menawa turunan kucing iki uga ditepungi minangka anggora utawa kucing ankara.

Sujarah[besut | besut sumber]

Anggora sing manggon ing Ankara Zoo (Januari 2012).

Mula bukané[besut | besut sumber]

Kucing anggora ya iku jinising kucing alam sing tuwa banget lan minangka turunan sing tuwa dhéwé ing donya.[6] Pirang-pirang abad suwéné, kucing anggora ngalami seleksi alam ing wilayah pegunungan saka Ankara. Iklim sing kaya ngono kuwi ndadekaké awaké kuwat lan wuluné thukul dadi dawa.

Anggora iku jinising kucing sing ora dimangerteni asal-usulé. Nanging sawatara téori mratélakaké menawa anggora asalé saka sawijining kucing saka alam bébas (kucing liar) saka Asia, ya iku kucing pallas. Nanging, teori iku taksih gojag-gajeg[7][8] amarga kucing pallas nduwéni sifat walikané kucing anggora.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. (Indonesia) Angora, Turkish Angora. www.kucingkita.com. Diakses 14 Mei 2014.
  2. (Indonesia) Kucing Anggora. www.tazesirucats.com. Diakses 28 Agustus 2014.
  3. (Indonesia) Mengenal Kucing Anggora. rajapetshop.com. Diakses 28 Agustus 2014.
  4. (Inggris) About the Turkish Angora. turkishangora.org. Diakses 7 September 2014.
  5. (Inggris) Turkish Angora. vangoran.se. Diakses 7 September 2014.
  6. (ing basa Inggris) Turkish Angora Cats - The Elegant Explorer Ballerinas. www.cat-breeds-info.com. Diakses 13 Oktober 2017.
  7. (ing basa Indonésia) Kucing Anggora Turki. www.hewankesayangan.com. Diakses 27 September 2014.
  8. (ing basa Indonésia) Turkish Angora Cats. www.petmd.com. Diakses 27 September 2014.