Andreas Palaiologos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Andreas Palaiologos utawi Palaeologus (basa Yunani: Ανδρέας Παλαιολόγος; 1453–1502) inggih punika pangarsa utawi panguwaos Kaisar Romawi Wetan lan Despot Morea awit taun 1465 ngantos dumugi taun 1502. Panjenenganipun punika keponakanipun Konstantinus XI Palaiologos, Kaisar Romawi Wetan ingkang pungkasan. Sasampunipun Konstantinus tilar donya lan kawon wekdal mengsah Mehmed II nalika tanggal 29 Mei 1453, Andreas tetep menggen ing Kitha Morea, ingkang dipunkuawosi independen déning ramanipun Andreas ingkang asmanipun Thomas Palaiologos, ingkang ugi rayinipun Konstantinus. Ananging nalika taun 1460, Morea dipunserang Turki, lan Andreas sarta ramanipun mlajeng dhateng Ujung Italia. Sasampunipun ramanipun tilar donya taun 1465, Andreas manggen ing Nagara kepausan kanthi paserujukanipun Paus. Panjenenganipun manggen ing Kitha Roma, lan paring asma dhumateng dhirinipun kanthi asma Imperator Constantinopolitanus ("Kaisar Konstantinopel").[1]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ Norwich, John Julius, Byzantium - The Decline and Fall, hal.446

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]