Amritsar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Amritsar (basa Punjabi: ਅੰਮ੍ਰਿਤਸਰ), sing tegesé "Blumbang saka Sari Kalanggengan", iku kutha krajan saka distrik Amritsar, ing wewengkon Punjab, India. Sensus padunung nalika taun 2001 nglapuraké gunggung padunung ing kutha Amritsar luwih saka 1.000.000 jiwa lan padunung ing saindhenging distrik nganti 3.096.077 jiwa luwih. Kutha Amritsar ana ing lor-kulon saka India, kanthi let watara 32 mil sisih wtan saka Lahore, Pakistan.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amritsar&oldid=972410"