Among Us

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Among Us
Barkas:Amongus wordmark.svg
Developer(s) InnerSloth
Publisher(s) InnerSloth
Designer(s) Marcus Bromander[a][2][3]
Programmer(s) Forest Willard[2][3]
Artist(s) Marcus Bromander[a]
Amy Liu[2][3]
Engine Unity
Platform(s)
Release date(s)
Genre Pésta, déduksi sosial
Mode(s) Juru main jamak

Among Us[b] yaiku sawijining gim jeron jaringan kanthi juru main luwih saka siji kang dikembangaké lan dibabar déning studio gim asal Amérikah Sarékat,[2] InnerSloth, lan dirilis nalika tanggal 15 Juni 2018. Gim iki njupuk latar carita ing jaba akasa. Saben juru main sing dolanan gim iki bakal éntuk salah siji rong peran, umumé dadi Crewmate (kru biyasa), lan liyané dadi Impostor (juru ngapusi). Ancasé para crewmate ya iku mbadhèk sapa kang dadi Impostor, nyirnakaké para Impostor, lan ngrampungaké tugas kang kasedhiya ing sakubengé péta, lan ancasé Impostor yaiku matèni para Crewmate tanpa dingertèni.

Sanadyan kawitané dirilis ing taun 2018 lan amung narik kawigatèn kang sathithik, nanging dolanan iki mundhak dadi kondhang ing taun 2020 amarga akèh streamer Twitch lan YouTuber kondhang kang mainaké. Nanggepi popularitas dolanan kasebut, sékuelé, Among Us 2, diumumaké ing taun 2020.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. a b Luwih dikenal minangka "Puffballs United".[1]
  2. Ditulis Among Us! ing iOS App Store[5] lan dijenengi Space Mafia jroning URL Google Play.[6] Pas ngrembugaké sékuelé, dolanan iki diwènèhi jeneng rétronim Among Us 1 déning pangembang dolanan lan sawatara kanal warta.[7][8][9][10]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Lugris, Mark (2020-09-09). "InnerSloth's Party Game Among Us Reaches 1.5 Million Simultaneous Players". TheGamer (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-09.
  2. a b c d "About". InnerSloth. Dibukak ing 2020-09-09.
  3. a b c Grayson, Nathan (2020-09-08). "Among Us' Improbable Rise To The Top Of Twitch". Kotaku Australia (ing basa Inggris).
  4. a b "PC and Online Released! - Among Us by Innersloth". itch.io (ing basa Inggris). Dibukak ing 11 September 2020.
  5. "‎Among Us!". App Store (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-13.
  6. "Among Us - Apps on Google Play". play.google.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-13.
  7. "Among Us 2 - Among Us by Innersloth". itch.io (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-09.
  8. Brian, Renadette (2020-08-19). "Among Us 2 Announced Following First Game's Huge Surge In Popularity". Game Rant (ing basa Inggris). Diarsip saka sing asli ing 2020-09-09. Dibukak ing 2020-09-08.
  9. Perrault, Patrick (2020-08-18). "Among Us 2 Announced". TechRaptor (ing basa Inggris). Diarsip saka sing asli ing 2020-09-09. Dibukak ing 2020-09-08.
  10. Manson, Leonard (2020-09-04). "Among Us 2 confirmed for PC and mobile; first details". Somag News (ing basa Inggris). Diarsip saka sing asli ing 2020-09-04. Dibukak ing 2020-09-08.

Pranala jaba[besut | besut sumber]