Alyssa Saufika Umari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alyssa Saufik Umari
SakaJakarta, Indonesia
GénrePop, R&B, Soul, Jazz
Mangsa akarya2008 (2008)–present
LabèlMusic Factory Indonesia
Sing magepokanBlink
Sana jaringanOfficial website

Alyssa Saufik Umari punika penyanyi Indonesia. Ify dikenal kanggo masarakat mung sawisé mèlu ing gambar talent Pisanan Mangsa Remix. Ify Pemilu minangka pimpinan ing kedhip, amarga kemampuan Musical, Kepemimpinan lan perfectionist alam.

Biografi[besut | besut sumber]

Kanak-kanak[besut | besut sumber]

Ify iki lair ing kulawarga kang nindakaké gambar latar mburi. Tresna marang seni lan hiburan, uga kang kadayan déning para kulawarga kang gambar getih, gedhé-mbah kakungipun Ify bisa muter akèh instruments Musical kang Farida Pasha iku aktris, peran bebarengan terlampir Mak. Gina Sonia iku ibu Ify karo presenter warta ing TVRI. nalika bapak Ify, Tubagus MM Hanafi punika Director Préntah saka Program Binus School Business. Ify punika kaloro saka telung sadulur, yaikni 1 sadulur punika Eizel Mauldy lan 1 adhine ya iku Muhammad Khalif Ali Husain, Kaping pisanan, Ify wis diwiwiti Learning piano saka umur taman kanak-kanak. Banjur mèlu ing Farabi Musik School (Dwiki Dharmawan diduwèni) lan kang Elfa Music School. Saiki iku senengane lan kerep muncul nyanyi lan muter piano. Ify wis mèlu Jawa jazz 2007 Festival karo Sadao Watanabe, banjur mèlu nggawe filem sesirah album Melody, lan uga mèlu ing Pabrik djalmo manungsa album "PC Swara" saka PMI kang uga mèlu akèh Indonesia juru main musik kaya ta Dwiki Dharmawan, Tompi, Opie Andaresta, Fariz RM, etc.

Sebelum Blink[besut | besut sumber]

Ify dahulu ya iku finalis dari acara pencarian bakat Idola Cilik Mangsa Pertama (2008) yang ditayangkan olèh RCTI. Namun sayangnya, ia hanya dapat bertahan sampai 12 besar. Pada Java Jazz 2011 Ify menjadi penyanyi jazz termuda (14 taun) yang membawakan genre musik jazz etnik (World Music) dengan menyanyikan Lamalera (karya Dwiki Dharmawan). Melalui pencapaiannya Ify sangsaya dikenal banyak orang sampai sebuah grup musik jaban rangkah, Incognito, yang sempat melihat video Ify di Youtube pernah berkata bila dia ke Indonesia ingin mengajak Ify berduet bersama. Ify juga pernah terpilih menjadi motivator cilik bersama Gabriel Stevent Damanik, Cakka Nuraga, Brandon De Angelo dll. Ify sudah 4 kali tampil[butuh sitiran] mengisi acara di even-even wigati yang tamunya merupakan Présidhèn Republik Indonesia dan pejabat-pejabat wigati lainnya. Salah satunya padha saat ulang taun Ibu Nagara padha 6 Juli 2010. Sebelum bergabung dengan Blink, Ify bergabung dengan grup musik yang diwangun olèh Idola Cilik yaitu Super Idola grup musik bersama Cakka Nuraga dan lain-lain, mengisi posisi sebagai juru main keyboard, Di usianya yang masih belia (14 taun) Ify telah menciptakan lagu untuk Blink, salah satunya berjudul Andaikan. Kemudian dalam Blink, Ify menjadi pemimpin grup bersama Sivia Azizah.

Blink[besut | besut sumber]

Ing Juni ing 2011. Ify karo kanca-kanca liyané 4 gabungan ing kedhip. A cilek cah wadon golongan wiwit munggah. Jarak kanggo Dwiki Dharmawan lan Elfa Secioria diduwèni lan musicality nggawe wong njaluk Aji liyané ing kedhip. Dhèwèké mènèhi tutul saka klasik lan musik jazz ing warna-warna cara, paling noticeably contoné Upaminipun lagu, ya iku salah idea. Ify wiwit kanggo ora resmi guru musik kanggo kedhip. Iki uga konsisten karo nyobi miturut menyang wishes, ing tembung liyané nambah pembangunan saka kang kreatifitas. Ify tambahan kang menowo karo nuances saka Orchestra kerep presents nuances ing Musical arrangements kedhip nalika muter piano lan gitar.

Filmography[besut | besut sumber]

  • Putih Abu Abu