Almost Christmas (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Almost Christmas
Barkas:Almost Christmas (film).png
Theatrical release poster
DisutradaraniDavid E. Talbert
Diprodhuseri
Ditulis déningDavid E. Talbert
Dibintangi
DimusikiJohn Paesano
SinématografiLarry Blanford
Dibesut déningTroy Takaki
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
Suwéné
111 minutes[1]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$17 million[2][3]
Kalarisan$38.8 million[3]

Almost Christmas nggh punika filem drama komedhi Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2016, kaanggit lan kaarahaken déning David E. Talbert. Wondéné ing sami maragani filem punika antawisipun Kimberly Elise, Mo'Nique, Nicole Ari Parker, Gabrielle Union, Keri Hilson, Jessie Usher, Danny Glover, Omar Epps, John Michael Higgins lan Romany Malco. Filem punika nyariyosaken babagan keluwargi ingkang mboten rukun, plesiran sesarengan ingkang kaping pisan, awit sénanipun sang ibu.[4][5][6][7]

Pamundhutan gambar filem punika kawiwitan ing surya 2 November 2015 wonten Atlanta, Georgia. Almost Christmas kaping pisan dipun puter ing Los Angeles surya 3 November 2016 lan kababar kagem sagung masyarakat Amérikah Sarékat wonten ing surya 11 November 2016 déning Universal Pictures. Filem ingkang ngasilaken arta langkung saking $38 yuta, punika pikantuk manéka pamuji lan kritik saking para kritikus filem.[8][9][10][11][12][13]

Cariyos[besut | besut sumber]

Walter (dipun paragani déning Danny Glover) punika pensiunan pekerja automotif ingkang kelangan éstrinipun. (Rachel Kylian), setunggal taun sadèrèngipun. Wonten dinten plesiran, piyambakipun nimbali sekawan putranipun ingkang sampun ngancik dhiwasa ugi sagung kaluwargi wonten griyanipun saperlu ngawontenaken pengetan tradhisional. Walter ingkang sèkèng mangertosi, puterinipun Rachel (Gabrielle Union) lan Cheryl (Kimberly Elise) sarta rayi jaleripun, Christian (Romany Malco) lan Evan (Jessie Usher) menawi pikantuk wekdal gangsal dinten sareng wonten griya ingkang sami, punika badhe ndadosaken pengetan Natal ingkang ngédab-édabi. Sasampunipun para putra-putri sami dugi, Walter mujudaken setunggalipun pengetan natal sinaosa mboten wonten sémahipun ingkang sadèrngipun sampun séda. Putranipun ingkang mbarep, Christian ingkang saweg ngawontenaken kampanye minangkani saget mlebet dados anggota legislatif, lan nggadhahi gegayuhan saget kempal kaliyan sagung kaluwargi. Christian kesah tebih saperlu nimbali para manajer kampanye, dados piyambakipun saget ngrampungaken pedamelanipun. Cheryl, setunggalipun dhokter lan putri mbarep dugi saperlu plesiran kaliyan sémahipun, Lonnie, pemain basket kawentar ingkang asring tandhing wonten manca negari, Croasia. Rachel ngupados maringi dhukungan dhumateng piyambakipun lan para putrinipun ingkang saweg badhé pegatan, kangmangka ugi saweg kuliyah wonten pawiyatan inggil ing Fakultas Hukum. Evan nggih punika pemain bal-balan ingkang tembé kemawon manton saking cidra ing pundhakipun. Nanging, nalika pelatihipun nimbali malih, piyambakipun malah ngadhepi prakawis babagan obat antinyeri.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Almost Christmas (12A)". British Board of Film Classification. Novèmber 21, 2016. Dibukak ing Novèmber 21, 2016.
  2. McNary, Dave. "Box Office: 'Doctor Strange' to Ward Off Newcomers 'Arrival' and 'Almost Christmas'". Variety. Dibukak ing Novèmber 9, 2016.
  3. a b "Almost Christmas (2016)". Box Office Mojo. Dibukak ing Dhésèmber 5, 2016.
  4. Fleming Jr, Mike (April 27, 2015). "Universal & Will Packer Land David E. Talbert Spec 'A Meyers Thanksgiving'; Eye Holiday 2016". deadline.com. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.
  5. Lincoln, Ross A. (April 13, 2016). "Universal Retitles Family Comedy 'A Meyers Christmas'". Deadline. Dibukak ing April 17, 2016.
  6. "'A Meyers Christmas' Starring Gabrielle Union Open Casting Call in Atlanta". projectcasting.com. Oktober 27, 2015. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.
  7. "On the Set for 11/6/15: Emily Blunt and Luke Evans Start 'Girl on the Train', Brad Pitt Wraps 'Lost City of Z'". ssninsider.com. Novèmber 6, 2015. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.
  8. "Almost Christmas - Teaser (HD)". YouTube. Dibukak ing April 17, 2016.
  9. "'Doctor Strange' to hold off 'Arrival' and 'Almost Christmas' at the box office". Los Angeles Times.
  10. "'Doctor Strange' to Repeat at #1 as 'Arrival', 'Almost Christmas' & 'Shut In' Hit Theaters". Box Office Mojo.
  11. "Almost Christmas (2016)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing Dhésèmber 2, 2016.
  12. "Almost Christmas reviews". Metacritic. Dibukak ing Novèmber 16, 2016.
  13. "CinemaScore". cinemascore.com.
  14. Pedersen, Erik (Oktober 26, 2015). "Kimberly Elise Is Wished 'A Meyers Christmas'". deadline.com. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.
  15. Busch, Anita (Novèmber 9, 2015). "Omar Epps Joins Universal Pictures' Comedy 'A Meyers Christmas'". deadline.com. Dibukak ing Novèmber 17, 2015.
  16. Ford, Rebecca; Kit, Borys (Oktober 9, 2015). "Danny Glover to Star in 'A Meyers Christmas' (Exclusive)". hollywoodreporter.com. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.
  17. Ford, Rebecca (Novèmber 17, 2015). "Romany Malco Joins 'A Meyers Christmas' (Exclusive)". hollywoodreporter.com. Dibukak ing Novèmber 18, 2015.
  18. Ford, Rebecca (Oktober 27, 2015). "Mo'Nique Joins 'A Meyers Christmas' (Exclusive)". hollywoodreporter.com. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.
  19. Pedersen, Erik (Novèmber 6, 2015). "Nicole Ari Parker Joins The Family For 'A Meyers Christmas'". deadline.com. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.
  20. "First Look Of J.B. Smoove, DC Young Fly, and Mo'Nique in 'Almost Christmas'". April 14, 2016. Dibukak ing Juni 22, 2016.
  21. Ford, Rebecca; Galuppo, Mia (Oktober 5, 2015). "Gabrielle Union to Star in 'A Meyers Christmas' (Exclusive)". hollywoodreporter.com. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.
  22. Fennel, Brittany (Juni 17, 2016). "Trailer For Star Studded Holiday Movie 'Almost Christmas'". jawbreaker.nyc. Dibukak ing Sèptèmber 14, 2016.
  23. Ford, Rebecca (Oktober 22, 2015). "'Survivor's Remorse' Star Jessie Usher Joins 'A Meyers Christmas' (Exclusive)". hollywoodreporter.com. Dibukak ing Novèmber 8, 2015.

Pranala njawi[besut | besut sumber]